timer interval 1000 zaten. saniye işi nasıl olacak.
if MaskEdit1.Text>=TimeToStr(now) then yazdım fakat aynı olunca sistem saatinin zamanı gelene kadar 1sn 1sn çalıyor.sistem saati ile maskeditteki zaman
çalıyor fakat sistem saati dolmadan ufak ufak çalıyor. onu nasıl engelleriz
Arkadaşlar şu şekilde çözüme ulaştım ama tam istediğim şey değil.
Maskedit teki editmask kısmını !90:00:00;1;_ şeklinde ayarladım. ama o zamanda maskedite 08:00:00 gibi bir değer girmem lazım.
O yüzden ben maskedite girdiğim 08:00 olduğunda çalması için ne tür ayarlama yapmalıyım.
if MaskEdit1.Text>=TimeToStr(now) ifadesindeki timetostr(now) kısmını nasıl saat ve dakikaya dönüştürürüm.
Hocam aşağıdaki kodu yazıyorum.Melodi çalmaya başlıyo yalnız melodiyi kesik kesik çalıyo zamanından 1 dk sonra tam olarak çalmaya başlıyor.Acaba ne yapmalıyım. tam zamanında kesik kesik çalmaması için.
var
a,b:string;
begin
a:=maskedit1.text;
b:=Copy(timetostr(now),1,5);
if a=b then
begin
mediaplayer1.FileName:='E:\5.mp3';
MediaPlayer1.Open;
MediaPlayer1.Play;
end;
end;
Hocam benim istediğim maskeditteki saat ile sistem saati aynı olunca melodi çalsın. bunun
kısa bir yolu yokmu acaba .ben 1 sn değil zamanı gelince calacak ve duracak. nereye düzenlemem lazım acaba
Hocam yaptım. yalnız timer.enabled:=false yapmadan çalıştı.Acaba bunu nasıl kullanırız kodda.
şimdi ben diyom acaba diyelimki müzik 30sn gibi birşey olacak interval 30000 yaparım olur. ama diyelimki müzik 3 dk.
yani müziğin süresi ne olursa olsun 30sn çalacak.bunu intervalle yaparım. diyelimki müzik 20sn. o zaman tekrar başa dönüyor.
öyle birşey olmaliki müzik süresi uzun olunca 30sn çalsın, eğer müzik süresi 30sn az ise sadece 1 kere 20sn çalsın bitirsin.
Hocam biliyom biraz çok olmuyom.ama koda karşı biraz yabancıyım.yardımlarınızı bekliyorum.
şimdiden teşekürler
var
begin
a:=maskedit1.text+':00';
b:=Copy(timetostr(now),1,8);
if a=b then
begin
mediaplayer1.FileName:='E:\5.mp3';
MediaPlayer1.Open;
MediaPlayer1.Play;
timer2.enabled:=true;
end;
end;
Ben maskeditteki saat ile sistem saati aynı olunca müzik çaldırmak istiyorum. Yalnız şöyle olacak. Örneğin saat 13:00 te mediaplayer1 de müzik çalacak. Saat 15:00 te yine mediaplayer1 de çalacak. Şimdi saat 13:00 olduğu zman çalıyor ama saat 15:00 çalmıyor.Sebebide mediaplayer1'in play düğmesi basılı kaldığı için çalmıyor. Bunun için timer2 ye durdurmak için kod yazdığım zaman aşağıdaki hatayı veriyor,programı çalıştırmıyor. Acaba bunu nasıl çözebilirim. Şimdiden teşekkürler.
procedure TForm2.Timer3Timer(Sender: TObject);
var
begin
gun:=dayofweek(date);
a:=maskedit1.text;
b:=Copy(timetostr(now),1,5);
if (a=b) and (gun=2) then
begin
timer3.enabled:=false;
mediaplayer2.close;
timer3.interval:=30000;