Browser içerisinde exe uzantılı dosya çalıştırma yani cgi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Browser içerisinde exe uzantılı dosya çalıştırma yani cgi

Mesaj gönderen MicroChip »

Browser içerisinde exe uzantılı dosya çalıştırma işini nasıl yapabilirim. Bu konu hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar. Bir arkadaş delphide yazdığı programı browser içerisinde çalıştırmıştı nasıl yaptın diyorum söylemiyor. :) Bileniniz varmı?

Saygılar, sevgiler
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

aslında browser içinden calısmıyor
webserver icin html kodu uretiyordur o exe
yani bir konsol uygulamasında ekrana yazdırma komutları ile html bir dosyayı yazdırın webserver cliente bunu html olarak gosterir.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

yok gökmen öyle değil
mesela arkadaş gözümün önünde çok hızlı bir şekilde bir form yapıp içine birşeyler doldurmuştu (hatta deploy ile ilgili birşeylerde vardı) ama proje yi normal olarak değil de başka bir türlü açmıştı
ve yaptığı formu derleyip exe yaptıktan sonra web sayfasına upload ettik.
atıyorum
http://www.falanfilan.com/deneme.exe yazıp (ki 200 KB civarındaydı +minik bir mdb)
bu deneme.exe dosyası çalıştığında acayip şoke olmuştum. Browser içinde program öylece bana bakıyordu. ama naptıysam söylemiyo meslek sırrı diyo :) ki ona çoğu konuda (programcılıkta) yardımcı da oluyordum ama artık yok dedim sana hiçbirşey susuzluktan ölüyorum dese tek bir yudum bile su vermiyecem artık ona... Hakkımı da helal ettim. neyse :)
ama böyle birşey delphi içerisinde mevcut ve var (Delphi 5)
Kafkas Kartalı Kabarday
Resim
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Mesaj gönderen warder »

Windows web server larda kullanılmak üzere yapabilirsiniz. Bunda arkadaşınızın saklayacağı türden bir zorluk veya kişiye özel bir üretim söz konusu değil.
Umuyorum delphide de aynıdır.
File/New/(other)Web Server Application
burada uygulamanın *.dll veya *.exe den hangisini kullanacağınızı seçiyorsunuz. Açılan modulü derlediğinizde istediğiniz gerçekleşecek. Yanlız denemek için makinenizde IIS kurulu olmalı, admin panelinden exe veya dll dosyasının çalıştırılabilirliği sağlanmalı. Yapılan değişiklerden sonraki denemelerde IIS restart yapılmalı çünkü hafızaya yüklenip yüklü kaldıklarından (zaten avantajları budur ama denemelerde dezavantaj olur) bu ihmal edilmemeli.
WebModulde tanımladığınız her action dosyanızın kabiliyetlerine eklenir. Yani tanımlamadığınız hiç bir işlem gerçekleştirilmez. default olarak tanımladığınız action index.htm gibi çalışır. ilk o yüklenir. Actionlardan önceden hazırladığınız *. htm dosyalarını da çağırabilirsiniz. Bileşen olarak Page producer kullanmanız gerekiyor. zaten PageProducer i projenize eklediğinizde konuyu anlarsınız. isminde Producer içeren tüm bileşenler bu işlerde kullanılır. aynı bileşenlerin adında Data da varsa -ki bunlar hep ordalar- gerekli veritabanı bağlantılarını gerçekleştirerek arkadaşınızın sakladığı noktaya gelirsiniz.
Zevklidir ama pratikte pek kullanılmaz. Potansiyel sakıncarı yüzünden Web server hizmeti satın aldığınız hosting firmasınca sıcak karşılanmayabilir. Sonuçta içinde ne olduğunu sizin bildiğiniz bir uygulamayı vatandaşın ticari altyapısında çalıştırmayı onaylatacaksınız.
Example dizininde örnek olması gerekiyor.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Warder dostum senin dediğin gibi o örnekleri inceledim çalıştırdım da ama bu değildi. :oops: veya yaklaştım da haberim yok :) peki bu örneklerde modüllere form buton edit gibi nesneler eklenebiliyormu?
En son MicroChip tarafından 28 Nis 2004 01:26 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kafkas Kartalı Kabarday
Resim
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Aradığın şey bu olmalı. Component Palette uygun componentler kalıyor. Yani çalışmayacak bir componenti koyamıyorsun forma. Arkadaşın eğer exe dosyayı bildiğimiz gibi de çalıştırmadı ise anlatılan türden bir exe'dir. Yok bildiğin gibi çalıştırdı ve ardından da web'de çalıştırdı ise bir sihirbaz olsa gerek.
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

bahsettigin olay delphi de active form sanırım
http://delphi.about.com/library/weekly/aa042099.htm
yalnız kullanıcı istemediği an bunu çalıştırmayabilir
ayrıca aşağıdaki linkten Security Issues başlığı altındaki ilk kısım
bu teknolojinin cok da guvenilir olmadıgını aslında programın web uzerinden degilde bilgisayara donload edilip normal bir uygulama gibi calıstırıldıgını soyluyor.burada tasarım ve deployment hakkında bilgiler mevcut
http://delphi.about.com/gi/dynamic/offs ... /dl320.htm
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

hemen bi ornek yaptım, basitmis anlasılan:) meslek sırrı falan degilmis :lol:
anlatayım hemen sende yaparsıın
file-new ile activeX sekmesinde activeX Library yi seç
bu bizim proje osyamız gibi bir sey
sonra File-New den activeX sekmesinden ActiveForm u sec
acılan pencerede hicbir ozelligine dokunmadan OK de
gelen form uzerine standart bir form iicn yaptıgın heseyi yap
mesela bir buton koy Click yordamına ShowMessage('nasıl da yaptım') gibilerinden bir seyler yaz
bunu derle direkt calıstırabilirsinde o gerekli dosyaları hazırlıyor
sıra geldi Deploy olayına
Project menusunden Web Deployment Options ta
Target dir ve Html dir projeyi kaydettigin yer oalrak cıkacak
degilse bu sekilde ayarla
taget URL yi ./ yap
Project menusunden Web Deploy dediginde
proje klasorune bir ocx ve bir html dosyası olusturuyor
bu html dosyasını calıstırıyorsun ve formun icinde:)
biraz makale gibi oldu makale bolumune mi atsak acaba:)
ama mozzila da calısmadı belki bir takım guvenlik ayarları vs. yapılması lazım :roll:
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
mcihad
Üye

Mesaj gönderen mcihad »

MicroChip yazdı: yaptığı formu derleyip exe yaptıktan sonra web sayfasına upload ettik.
atıyorum
http://www.falanfilan.com/deneme.exe yazıp (ki 200 KB civarındaydı +minik bir mdb)
exe diyor ama

bunun dediği biraz farklı mı ne :? :(
Bize iyilik yaraşır.
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Mesaj gönderen warder »

MicroChip yazdı:Warder dostum senin dediğin gibi o örnekleri inceledim çalıştırdım da ama bu değildi. :oops: veya yaklaştım da haberim yok :) peki bu örneklerde modüllere form buton edit gibi nesneler eklenebiliyormu?
Bu işin başka şekli yok. Internet tabındaki producer ler ile çalışıyorsanız, özellikler içerisinde html file veya doc mevcut. istediğiniz html sayfasını atayabileceğiniz gibi kendiniz de yazabilirsiniz. Bundan sonrası normal web tasarım ve html bilgisi gerektiriyor. action tanımlamalarından istediğiniz noktaya giriş yapabilirsiniz. Örneğin bir buton tıklaması ile tanımladığınız bir actionu harakete geçirebilirsiniz. Normal web form tasarımından farklı değil. Tek fark önce de belirttiğim gibi bu tip dosyalar önceden hafızada yüklü olduğu için refleks süresi kısalıyor dolayısı ile epey bir hız artışı sağlanıyor. Normal tasarımdaki button submit ile form action yerine webModul action harekete geçiyor. Yeterki webmodul actionu ile default sayfadan girişi yapın gerisi gelir.Mantığı kavrarsanız her şey çok kolay.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

warder dostum senin dediğin gibi değil... ama yinede saol

Deploy felan deyince gökmen dostum olayı şıp diye anlamış evet activex demeyi unutmuşum :oops: ama olay böyleydi işte. Gökmen hocamın dediği gibi bu yöntem güvenilir bir yöntem değil dosya bilgisayara download edilip çalıştırılıyo bu açıdan bakarsak sakat :)
Valla Gökmen Tebrik ederim. dediğin gibi uygulamayı yapıp çalıştırdım :)
ocx i yüklüyo dediğin gibi ama o arkadaş nasıl exe yi çalıştırdı ne yaptı kaşla göz arasında göremedim... Ama olay bu işte :)

Sevgiler saygılar
Kafkas Kartalı Kabarday
Resim
atmx
Üye
İletişim:

Aktive Form Kullanımı

Mesaj gönderen atmx »

Delphini çalıştır arkadaşım sonra

Resim

Daha sonra resimdeki yolu takip et
File --> New --> Other

Resim

Gelen Pencereden ActiveX tabından --> Active Form seç

Resim

Bu kısımda formuna bir isim ver ben Deneme demişim sen ne istersen onu kullan

Resim

Burada Formunu tasarla gerekli kodlarını yaz Project --> Web Deployepment Option seçeneğine gel ve aşağıdaki gibi bilgilerini gir

Resim

Şimdi tekrar Project --> Web Deploy de gerekli olan
html ve CAB dosyaların olucaktır. Hostunda nerede kullanmak istiyorsan kullan ama karşına şöyle bir seçenek çıkabilir...

yapımcı tanınmadığından windows bu dosyayı yükleyemiyor..
birkaç gün önce bunu yazdım fakat konumu kilitlendi burada kurallara uymayan ne var anlamadım ama neyse...

Eğer her şeyi doğru yaptıysan hostta programın mükemmel bir şekilde çalışacaktır. Senin makinada çalışabilir ama başka bir bilgisayardan girdiğinde çalışmaya bilir bende bu şekilde Zdefter yazmıştım kendi hostum ve PC de çalışyıordu internet cafeye gittiğimde çalışmadı..

Başarılar....
PAYLAŞMAK GÜZELDİR
atmx
Üye
İletişim:

Exeyi çalıştırmakta basit

Mesaj gönderen atmx »

Cute Ftp ile hostuan bağlan çalıştırmak istediğin exe nin CH Kodunu 777 yap tamamdır. ehueheuehu :D:D
PAYLAŞMAK GÜZELDİR