DXF ve PLT dosya import

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
meo
Üye

DXF ve PLT dosya import

Mesaj gönderen meo »

S.a. Arkadaşlar bana acilen dxf ve plt dosyalarını import edebileceğim ve görüntüleyebileceğim bir complment lazım. Piayasada paralılar ve demolar var.Maddi durumum elverişli olmadığı için parasız ve full olanlarını arıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden Allah razı olsun.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Re: DXF ve PLT dosya import

Mesaj gönderen mussimsek »

A.S.

Çok eskiden araştırmıştım ben. Autocad'i çıkaran firmanın bedava bir gösterim programı var. Bu program autocad dosyalarını görüntüleyip, yazdırmaya yarıyor. İsmini şu an net hatırlamıyorum. Bu programı sisteminize kurarsanız, programla gelen activex'i delphi'de kullanarak işlem yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.
meo
Üye

Re: DXF ve PLT dosya import

Mesaj gönderen meo »

Coreldrawda çizilmiş bir şeklin plt uzantılı dosyasını memo da açarak gerekli kısımlarını kesip dizilere aktarıp sonrada bu koordinatları PİC mikrodenetleyicisine göndermeyi başardım. Bu koordinatları step motorlara göndererek hareket sağlıyorum. Ama dxf formatını notepadle açtığımda hiçbirşey anlamadım. yani çözümleyemedim. Bunu otomatik yapacak bir componente ihtiyaçım var. cadsofttools firmasının bu konuda bir componenti var ama $1250 dolar. Bu componentide bulup son şekliyle programımı burada paylaşmak isterim. umarım faydalı olurum.