DXF ve PLT dosya import
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
DXF ve PLT dosya import
S.a. Arkadaşlar bana acilen dxf ve plt dosyalarını import edebileceğim ve görüntüleyebileceğim bir complment lazım. Piayasada paralılar ve demolar var.Maddi durumum elverişli olmadığı için parasız ve full olanlarını arıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden Allah razı olsun.
Re: DXF ve PLT dosya import
A.S.
Çok eskiden araştırmıştım ben. Autocad'i çıkaran firmanın bedava bir gösterim programı var. Bu program autocad dosyalarını görüntüleyip, yazdırmaya yarıyor. İsmini şu an net hatırlamıyorum. Bu programı sisteminize kurarsanız, programla gelen activex'i delphi'de kullanarak işlem yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Çok eskiden araştırmıştım ben. Autocad'i çıkaran firmanın bedava bir gösterim programı var. Bu program autocad dosyalarını görüntüleyip, yazdırmaya yarıyor. İsmini şu an net hatırlamıyorum. Bu programı sisteminize kurarsanız, programla gelen activex'i delphi'de kullanarak işlem yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Re: DXF ve PLT dosya import
Coreldrawda çizilmiş bir şeklin plt uzantılı dosyasını memo da açarak gerekli kısımlarını kesip dizilere aktarıp sonrada bu koordinatları PİC mikrodenetleyicisine göndermeyi başardım. Bu koordinatları step motorlara göndererek hareket sağlıyorum. Ama dxf formatını notepadle açtığımda hiçbirşey anlamadım. yani çözümleyemedim. Bunu otomatik yapacak bir componente ihtiyaçım var. cadsofttools firmasının bu konuda bir componenti var ama $1250 dolar. Bu componentide bulup son şekliyle programımı burada paylaşmak isterim. umarım faydalı olurum.