Ferda Kardeş
Hiç böyle bir hata görmeşsindir çünkü maneger daki firebird run durumunda olduğu halde bağlanamıyor
Kaldıki bu durumda Kurum Net programı
(run da olsa stop da olsa) hata veriyor ve kurumnet dolaşım sisteminde arkadaşlar dosya yollayamıyorlar.Yani burada şu durum var kurum net kullandığı firebird sürümü ile benimki uyuşmuyor.Musatafa hocamın yazmış olduğu sabit başlığada yazdım.
eski ya da farklı sürümlerde oluşturulmuş bir veritabanını, son ya da yine farklı bir sürümde çalıştırabilmek için veritabanının herhangi bir şekilde yeniden oluşturulması (kopyalayarak değil) gerekli. Bunun için hali hazirda 2 yöntem mevcut, ya veritabanının metadata'sını (DDL) çıkarıp bir script editörüyle (ya da bileşeniyle) create etmek (bunlar IBExpertte Tools menüsünde olmalı yanlış hatırlamıyorsam) ya da backup restore yapmak şeklinde.
İki farklı firebird sürümünde iki farklı program yapılmış olsa(
bir birinden bağımsız iki yazılım firmasından bahsediyorum.Burası önemli çünkü kendi yaptığım projede tamam backup restore yaparım.Ama burada başka bir şeyden bahsediyorum.Ben kullanıcıya programı yükleyeceğim zaman benden önce başka biri ona firebir vt li bir program yüklemiş.Şimdi ben kendi firebird ümü yükleyeceğim çünkü başka bir sürümde hazırlanmış. )kullanıcıda bunu çalıştırmak istese hangi server maneger devreye girecek
(malum innosetup ile firebird ü otomatik kurdurduyoruz ve firebir kurulu ise firebir zaten kurulu diyor.Ve hatta burada kurumnet yüklü makinaya firebird ü kuramıyorum bile.Ancak o dasyayı bu dosyayı silerek zorla kuruyorum.Bu seferde kurumnet hata veriyo) hangisi sağlıklı çalışacak.Asıl soru bu.
Durum şu an benim için hala karışık ve çözemedim.Kurum net yüklü olan makinada firebird ün server maneger ı bile yok.Adamlar nasıl bağlantı sağlıyorlar anlamadım.
Aslında sana cevap gvermişler sen hala israr ediyorsun diyorsanız ve bu meta data çıkarma ile çözülür derseniz.Biraz daha açıklayıcı yazabilir mi cevap verecek olan arkadaşlar.Nedir bu meta data + dll olayı bana çok uzak yada bu konuda bir makale varmı.