[Fatal Error] internal error: L3169

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
penguen
Üye

[Fatal Error] internal error: L3169

Mesaj gönderen penguen »

Başlıkta yazdığım gibi hata alıyorum. Site de bu hatayı bulamadığım için internette aradım fakat bir çözüm bulamadım.
Borlandın sitesinde bu konu hakkında sorun açılmış fakat çözüm getirmemişler veya ben anlayamadım. Diğer sitelerin dillerinden de anlayamadım. Son Olarak sizlerden yardım alamk istedim.
Borland'ın sitesi : http://qc.borland.com/wc/qcmain.aspx?d=3041
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Hata kodu yazarak başlık açmak hoş durmuyor...Binlerce hata kodundan birini yazmak yerine hatanın hangi işlem sırasında oluştuğunu ve hatayı oluşturan kodları belirtseydin burda cevap alabilirdin belki......
penguen
Üye

Mesaj gönderen penguen »

Hata proje derleme sürecinde oluşuyor. Haklısın fakat bende ne olduğunu anlayamadığım için böyle bir başlık açmak istedim. Sanırım sorunumu cözme aşamasındayım. Derleme esnasında bilgisayarındaki rem kapasitesi yetmemektedir.
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Internal Error'lar compilerın beklenmedik şekilde işini yapamadığı durumlarda çıkıyor. O yüzden başka bir açıklaması olmuyor. Bug olarakta değerlendirilebilir. Ben şimdiye kadar birkere karşılaştım, debug dcu'larıyla başka makinada derlenen proje, laptopımda internal error verip derlenmiyordu.
Verdiğiniz linkte, bu durumun bir enumeration da çok fazla eleman kullanılarak bazı limitleri zorlamasından dolayı olabileceğinden bahsediliyor.
Projenizi başka makinada derlemeyi deneyin. Bu durum acaba projeden mi, yoksa delphidenmi kaynaklanıyor bunu anlayabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Benzeri hata ile bir kaç kere karşılaştım ve delphiyi kaldırıp kurunca düzelmişliği vardır. Bazen de internal error hatasının ardından Project->Buil All Project seçeneği ile de derleme yapabiliyordum.
Şaban Şahin AKMAN

Re: [Fatal Error] internal error: L3169

Mesaj gönderen penguen »

Sorunum, projemde kullandığım komponentten kaynaklanıyordu. Son eklediğim komponenti projemden kaldırıp tekrar eklediğimde proje derleme gerçekleşti.