Merhaba iki adet formum var tarih aralığında kayıtları Sql ile süzdürün qick reports a aktarmak istiyorum ama ilk formdaki butona yazdığım komutları reportsun queryisine aktaramıyorum.
ve sql ile iki tabloyu ilişkilendirmek istiyorum yalnız iki tablaya birden fazla kayıt gireceğim mantığını çözemedim yardımcı olursanız sevinirim
SQL ile 2 adet soru
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
Sinan, inan ki ne yapmak istediğini tam anlayamadım. Eğer her yerde ortak kullanmak istiyorsan bu Query'i bir datamodule koy veya direk form üstünden kullan. Quickreport'a dataset yazarken
Form_ismi.Dataset_ismi
şeklinde yazman lazım. Uses kısmına da formu ekle. Mesela Form3'teki Table1 ise
Form3.Table1
şeklinde yazarak diğer formlardaki dataset'leri kullanabilirsin.
Kolay gelsin.
Sinan, inan ki ne yapmak istediğini tam anlayamadım. Eğer her yerde ortak kullanmak istiyorsan bu Query'i bir datamodule koy veya direk form üstünden kullan. Quickreport'a dataset yazarken
Form_ismi.Dataset_ismi
şeklinde yazman lazım. Uses kısmına da formu ekle. Mesela Form3'teki Table1 ise
Form3.Table1
şeklinde yazarak diğer formlardaki dataset'leri kullanabilirsin.
Kolay gelsin.
-
- Üye
İlgilendiğin için teşekkür ederim ama ben bu data modülolayını nereden koyacağımı hala bulamadım yapmak isteğim 2 tarih arasındaki bilgileri reportta süzdürmek
yazarkende şöyle yazıyorum mesela
var
slq:string;
form8.query1.close;
slq:='select * tablo ismi where ALAN_ADI between "+MaskEdit1.text+" and "MaskEdit2.Text"'
form8.query1.SQL.add;
form8.query1.open; gibi
bir komut yazıyorum ama diğer formdaki queryde çalıştıramıyorum normalde bu şekilde filitreleme yaptırabiliyorum ama diğer querye ekletemiyorum
2. Sorum ise 2 veri tabanım var 1incisinde müşteri isimleri 2 veri tabanımda ise işlemlerin gerçekleşeği veri tabanım var ben bunları ilişkilendirmek istiyorum ama Mesele ADI SİNAN ÇAYLAK olan müşteriye diğer veri tabanında çok sayıda kayıt işleyemiyorum bu tür bir ilişkilendirmeye SQL ile nasıl ilişkilendiririm Ben söyle yapıyorum MÜSTERİNO=:MÜSTERINO şeklinde yaptım ama çözüm bulamadım
yazarkende şöyle yazıyorum mesela
var
form8.query1.close;
slq:='select * tablo ismi where ALAN_ADI between "+MaskEdit1.text+" and "MaskEdit2.Text"'
form8.query1.SQL.add;
form8.query1.open; gibi
bir komut yazıyorum ama diğer formdaki queryde çalıştıramıyorum normalde bu şekilde filitreleme yaptırabiliyorum ama diğer querye ekletemiyorum
2. Sorum ise 2 veri tabanım var 1incisinde müşteri isimleri 2 veri tabanımda ise işlemlerin gerçekleşeği veri tabanım var ben bunları ilişkilendirmek istiyorum ama Mesele ADI SİNAN ÇAYLAK olan müşteriye diğer veri tabanında çok sayıda kayıt işleyemiyorum bu tür bir ilişkilendirmeye SQL ile nasıl ilişkilendiririm Ben söyle yapıyorum MÜSTERİNO=:MÜSTERINO şeklinde yaptım ama çözüm bulamadım
Merhaba,
eğer kodunuz yazdığınız gibiyse yanlış
Şöyle olması lazım :
Sitedeki ve forumdaki konuyla ilgili makaleleri okumanız faydalı olacaktır.
Kolay gelsin.
eğer kodunuz yazdığınız gibiyse yanlış

Kod: Tümünü seç
var
begin
form8.query1.close;
slq:='select * tablo ismi where ALAN_ADI between '''+MaskEdit1.text+''' and ''' +MaskEdit2.Text + '''';
form8.query1.SQL.add(slq);
form8.query1.open;
Kolay gelsin.
Master Detail
Galiba arkadaş bi query ve bide table kullanarak Master-Detail Veri sorgulamak İstiyor
Alt Toplamlar falan
Delphi Demos da Var aradığın şekil örnek
Alt Toplamlar falan
Delphi Demos da Var aradığın şekil örnek
Bize iyilik yaraşır.
-
- Üye