SQL ile 2 adet soru

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sinancaylak
Üye

SQL ile 2 adet soru

Mesaj gönderen sinancaylak »

Merhaba iki adet formum var tarih aralığında kayıtları Sql ile süzdürün qick reports a aktarmak istiyorum ama ilk formdaki butona yazdığım komutları reportsun queryisine aktaramıyorum.
ve sql ile iki tabloyu ilişkilendirmek istiyorum yalnız iki tablaya birden fazla kayıt gireceğim mantığını çözemedim yardımcı olursanız sevinirim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Sinan, inan ki ne yapmak istediğini tam anlayamadım. Eğer her yerde ortak kullanmak istiyorsan bu Query'i bir datamodule koy veya direk form üstünden kullan. Quickreport'a dataset yazarken

Form_ismi.Dataset_ismi

şeklinde yazman lazım. Uses kısmına da formu ekle. Mesela Form3'teki Table1 ise

Form3.Table1

şeklinde yazarak diğer formlardaki dataset'leri kullanabilirsin.

Kolay gelsin.
sinancaylak
Üye

İlgilendiğin için teşekkür ederim ama ben bu data modülolayını nereden koyacağımı hala bulamadım yapmak isteğim 2 tarih arasındaki bilgileri reportta süzdürmek

yazarkende şöyle yazıyorum mesela
var
slq:string;
form8.query1.close;
slq:='select * tablo ismi where ALAN_ADI between "+MaskEdit1.text+" and "MaskEdit2.Text"'
form8.query1.SQL.add;
form8.query1.open; gibi

bir komut yazıyorum ama diğer formdaki queryde çalıştıramıyorum normalde bu şekilde filitreleme yaptırabiliyorum ama diğer querye ekletemiyorum

2. Sorum ise 2 veri tabanım var 1incisinde müşteri isimleri 2 veri tabanımda ise işlemlerin gerçekleşeği veri tabanım var ben bunları ilişkilendirmek istiyorum ama Mesele ADI SİNAN ÇAYLAK olan müşteriye diğer veri tabanında çok sayıda kayıt işleyemiyorum bu tür bir ilişkilendirmeye SQL ile nasıl ilişkilendiririm Ben söyle yapıyorum MÜSTERİNO=:MÜSTERINO şeklinde yaptım ama çözüm bulamadım
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

eğer kodunuz yazdığınız gibiyse yanlış :!: Şöyle olması lazım :

Kod: Tümünü seç

var 
slq:string; 
begin
form8.query1.close; 
slq:='select * tablo ismi where ALAN_ADI between '''+MaskEdit1.text+''' and ''' +MaskEdit2.Text + ''''; 
form8.query1.SQL.add(slq); 
form8.query1.open;
Sitedeki ve forumdaki konuyla ilgili makaleleri okumanız faydalı olacaktır.

Kolay gelsin.
mcihad
Üye

Master Detail

Mesaj gönderen mcihad »

Galiba arkadaş bi query ve bide table kullanarak Master-Detail Veri sorgulamak İstiyor

Alt Toplamlar falan

Delphi Demos da Var aradığın şekil örnek
Bize iyilik yaraşır.
sinancaylak
Üye

İlk soruma cevap aldım teşekkür ederim ama ikinci ilişkilendirme ile ilgili soruma hala cevap alamadım. Bu nonuda yardım ederseniz sevinirim.