image dosyalarını farklı boyutlarda yeniden kopyalamak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
image dosyalarını farklı boyutlarda yeniden kopyalamak
s.a
üstadlar iyi akşamlar.. ben bi konu üzerinde takıldım. yardımcı olacagınızdan eminim. daha önce konusulmuş olabilirmi bilemeiyorum ama aramada bulamadım daha dogrusu nasıl arayacagımı bilemedim.
ben bi klasördeki image dosyalarını belirttigim bi başka klasöre kopyalamak isteiyorum.isimlerini kendi belirttigim bi otomatik isme göre.. buraya kadar tamam. ama buradaki resim dosyalarından 2 adet kopya yaparak resimlerin boyutlarını değitirerek kaydetmem gerekiyor acaba image dosayalarının boyutları ile nasıl oynayabilirim.
teşekkürler
üstadlar iyi akşamlar.. ben bi konu üzerinde takıldım. yardımcı olacagınızdan eminim. daha önce konusulmuş olabilirmi bilemeiyorum ama aramada bulamadım daha dogrusu nasıl arayacagımı bilemedim.
ben bi klasördeki image dosyalarını belirttigim bi başka klasöre kopyalamak isteiyorum.isimlerini kendi belirttigim bi otomatik isme göre.. buraya kadar tamam. ama buradaki resim dosyalarından 2 adet kopya yaparak resimlerin boyutlarını değitirerek kaydetmem gerekiyor acaba image dosayalarının boyutları ile nasıl oynayabilirim.
teşekkürler
Hayat Hayatı Anlamaya Yetmeyecek Kadar Kısadır. Önemli Olan Hayatı Anlamaya Çalışmak Değil Hayattayken Hayatta Olan İnsanlara Bir Eser Bırakabilmek veya Onlara Yardımcı Olabilmektir.
a.s.
mahmut kardeş bir ara fahrettin abi bu konuda makale gibi bir cevap yazmıştı. İşine yarayacağından eminim..
viewtopic.php?t=2830&highlight=resim+boyutu
mahmut kardeş bir ara fahrettin abi bu konuda makale gibi bir cevap yazmıştı. İşine yarayacağından eminim..
viewtopic.php?t=2830&highlight=resim+boyutu
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
jvcl içinde resimlerle oynamanı sağlayan vs fonksiyonlar var. incele istersen
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
fahrettin abinin yazmış oldugu kodu inceledim onu kullanmaya calışıyorum ama
satırında hata veriyor neden olabilir
Kod: Tümünü seç
VAR_TEMP_DIZINI:=TempDirectory;
Hayat Hayatı Anlamaya Yetmeyecek Kadar Kısadır. Önemli Olan Hayatı Anlamaya Çalışmak Değil Hayattayken Hayatta Olan İnsanlara Bir Eser Bırakabilmek veya Onlara Yardımcı Olabilmektir.
hocam temdirectory bi aşagıda tanımlanan bir funtion. fakat ben bu kodu çalıştırdıgımda bu temp klasörüne o dosyanın boyutunu küçülterek atıyor olması gerek ama ben bi temp kalsörü belirtemiyorum
hocam hata mesajını giderdim. fonksiyonu yukarı yazmayı unutmusum
olarak fonksiyonu kullandım. benim yapmak istedigim sey 300X400 şeklindeki bi resim dosyasını 100 X 80 gibi bi resim dosyasına dönüştürerek bunu hddnin bi kalsörüne kopyalamak. Ama kod şu anda çalışıyor yani hataları giderdim biraz dikkatsizim sanırım
Kod: Tümünü seç
if OpenPictureDialog1.Execute then
if pos('.LNK', UpperCase(OpenPictureDialog1.FileName)) = 0 then
begin
Edit1.Text:=OpenPictureDialog1.FileName;
Image1.Picture.LoadFromFile(OpenPictureDialog1.FileName);
end;
ConvertedResizedFileName(Openpicturedialog1.filename,Image2.Picture.Graphic,96,96);
hocalarım teşekkürler sorunu az önce yukarıdaki gibi çözdüm bu günlerde kafam karışık oldugundan epeyce dikkatsizleştim.
tem klasörünü sadece bulamamışım "C:\Documents and Settings\XX\Local Settings\Temp" klasörünün içerisine atıyormuş"
tekrar teşekkürler
tem klasörünü sadece bulamamışım "C:\Documents and Settings\XX\Local Settings\Temp" klasörünün içerisine atıyormuş"
tekrar teşekkürler