image dosyalarını farklı boyutlarda yeniden kopyalamak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mahmut
Üye
İletişim:

image dosyalarını farklı boyutlarda yeniden kopyalamak

Mesaj gönderen mahmut »

s.a
üstadlar iyi akşamlar.. ben bi konu üzerinde takıldım. yardımcı olacagınızdan eminim. daha önce konusulmuş olabilirmi bilemeiyorum ama aramada bulamadım daha dogrusu nasıl arayacagımı bilemedim.

ben bi klasördeki image dosyalarını belirttigim bi başka klasöre kopyalamak isteiyorum.isimlerini kendi belirttigim bi otomatik isme göre.. buraya kadar tamam. ama buradaki resim dosyalarından 2 adet kopya yaparak resimlerin boyutlarını değitirerek kaydetmem gerekiyor acaba image dosayalarının boyutları ile nasıl oynayabilirim.

teşekkürler
Hayat Hayatı Anlamaya Yetmeyecek Kadar Kısadır. Önemli Olan Hayatı Anlamaya Çalışmak Değil Hayattayken Hayatta Olan İnsanlara Bir Eser Bırakabilmek veya Onlara Yardımcı Olabilmektir.
Kullanıcı avatarı
TRSoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen TRSoft »

a.s.

mahmut kardeş bir ara fahrettin abi bu konuda makale gibi bir cevap yazmıştı. İşine yarayacağından eminim..

viewtopic.php?t=2830&highlight=resim+boyutu
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır.
HZ. MUHAMMED (S.A.)
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

jvcl içinde resimlerle oynamanı sağlayan vs fonksiyonlar var. incele istersen
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
mahmut
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mahmut »

fahrettin abinin yazmış oldugu kodu inceledim onu kullanmaya calışıyorum ama

Kod: Tümünü seç

VAR_TEMP_DIZINI:=TempDirectory;
satırında hata veriyor neden olabilir
Hayat Hayatı Anlamaya Yetmeyecek Kadar Kısadır. Önemli Olan Hayatı Anlamaya Çalışmak Değil Hayattayken Hayatta Olan İnsanlara Bir Eser Bırakabilmek veya Onlara Yardımcı Olabilmektir.
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

Verdiği hata nedir?

Satıra bakılırsa 2 sebep olabilir; ya türleri aynı değildir ya da en azından biri tanımlanmamıştır.
mahmut
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mahmut »

hocam temdirectory bi aşagıda tanımlanan bir funtion. fakat ben bu kodu çalıştırdıgımda bu temp klasörüne o dosyanın boyutunu küçülterek atıyor olması gerek ama ben bi temp kalsörü belirtemiyorum
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

Hala hatayı yazmamışsınız.

Fonksiyonu kullanmadan önceki bir yere taşıyarak deneyin. Unit içinde belli bir class'a ait olmayan(TForm1.Hede gibi olmayan) fonksiyonlar kullanılmadan önce yazılmalı.
mahmut
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mahmut »

hocam hata mesajını giderdim. fonksiyonu yukarı yazmayı unutmusum

Kod: Tümünü seç

if OpenPictureDialog1.Execute then
    if pos('.LNK', UpperCase(OpenPictureDialog1.FileName)) = 0 then
    begin
      Edit1.Text:=OpenPictureDialog1.FileName;
      Image1.Picture.LoadFromFile(OpenPictureDialog1.FileName);
    end;
    ConvertedResizedFileName(Openpicturedialog1.filename,Image2.Picture.Graphic,96,96);
olarak fonksiyonu kullandım. benim yapmak istedigim sey 300X400 şeklindeki bi resim dosyasını 100 X 80 gibi bi resim dosyasına dönüştürerek bunu hddnin bi kalsörüne kopyalamak. Ama kod şu anda çalışıyor yani hataları giderdim biraz dikkatsizim sanırım
mahmut
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mahmut »

hocalarım teşekkürler sorunu az önce yukarıdaki gibi çözdüm bu günlerde kafam karışık oldugundan epeyce dikkatsizleştim.

tem klasörünü sadece bulamamışım "C:\Documents and Settings\XX\Local Settings\Temp" klasörünün içerisine atıyormuş"

tekrar teşekkürler