sql server yüklenmesi hakkında

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
mmumtaze
Üye

sql server yüklenmesi hakkında

Mesaj gönderen mmumtaze »

merhabalar.bilgisayarıma Sql server veritabanını yüklemeye çalışıyorum.şu uyarıyı veriyor."Standart Edition server compenent cannot be installed on windows 98using this CD.Only client components will be avaible for installation." yükledeikten sonrada server manager yüklenmemiş oluyor.
Windows 2000 server Cd si ile yükleyabileceğim söylendi ama cd yi bulamadım.lütfen yardımcı olun.
teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

bu soru daha önce çok defa konuşuldu. Arama kısmını kullanarak daha hızlı yanıt alabilirdiniz ;)

SQL Server'ı sadece Server tabanlı işletim sistemlerine kurabilirsiniz. 98/2000/XP gibi sistemlere sadece SQL Server Personal/Desktop sürümünü kurabilirsiniz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

Admin yazdı:Merhaba,

SQL Server'ı sadece Server tabanlı işletim sistemlerine kurabilirsiniz. 98/2000/XP gibi sistemlere sadece SQL Server Personal/Desktop sürümünü kurabilirsiniz.
SQL Server Enterprise Edition XP Server, XP Professional, Windows 2000 Server, Windows NT Server veya Windows 2000 Professional işletim sistemlerine yüklenebilmesi lazım.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

sadettinpolat yazdı:
Admin yazdı:Merhaba,

SQL Server Enterprise Edition XP Server, XP Professional, Windows 2000 Server, Windows NT Server veya Windows 2000 Professional işletim sistemlerine yüklenebilmesi lazım.
SQL Server Enterprise Edition sadece SERVER tanablılara kurulabilir, yani NT server, 2000 server. XP/98/2000 personellere SQL Server Personel edition kurulabilir.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

Evet. ben yanlış biliyormuşum.

Server tabanlı işletim sistemi gerekiyormuş.

Enterprise Edition: Microsoft Windows NT Server 4.0, Microsoft Windows NT Server Enterprise Edition 4.0, Windows 2000 Server, Windows 2000 Advanced Server, and Windows 2000 Data Center Server.
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Office xp cd'sinde msde diye bir directory var. buradaki yazılım adminin bahsettiği SQL Server Personal/Desktop. Ama bunu kurduktan sonra bir de database tanımlarını yapmak için ara yüze ihtiyaç var. Ben bi tane buldum ama deneme versiyonu idi. Ücretsiz olanı var mı bilmiyorum.

Kolay Gelsin...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

forumda arama yapmayı unutma hocam, 12 bin küsur mesaj ;)

viewtopic.php?t=2297

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Bu iyi oldu. O zamanlar daha foruma üye değildim, bu yüzden arama da yaptıramamıştım.
Teşekkürler
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim