Hata Mesajları

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Policemal
Üye
İletişim:

Hata Mesajları

Mesaj gönderen Policemal »

öncelikle daha önceki sorularımı sabırla cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ederim. soruma gelince delphi6 ile yerel ağda yada internette kullanabileceğim bir dosya gönderim programı yaptım. NMStrem bileşeni ve karşılk olarakta NMStrmServ bileşenlerini kullandım. Ancak karşı kullanıcı bağlantıyı kestiği zaman yada adres girilipte karşı tarafta program çalıştırılmadığı zaman Conection Failed gibi bir hata mesajı geliyor. ben NMStrem bileşenin Conection failed olayına şunu yazdım ShowMessage(Karşı Terminal Programı Çalıştırmamış); yazdım. istediğim gibi mesaj çıktı ama bu mesajdan sonra yine Conection Failed mesajı geldi (ard arda iki mesaj geldi) bu ikinci mesajın gelmesini nasıl önlerim. ikincisi ise olmayan bir ip adresi yada bilgisayar adı girdiğimizde Null Remote Adress Hata iletisi geliyor bu iletiyi geçersiz adres girdiz şeklinde nasıl değiştire bilirim.
******Şimdiden Herkese Çok Teşekkür Ederim****************
En son Policemal tarafından 19 Mar 2004 10:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selamlar...

- Mesajınızın hemen alt satırına

Kod: Tümünü seç

Abort;
...satırını eklerseniz o procedure'den çıkacaktır ve istemediğiniz ikinci hata mesajı gelmeyecektir... :idea:

- Diğer sorununuz da aynı şekilde halledilebilir... :roll:

procedure TForm1.NMStrm1ConnectionFailed(Sender: TObject);
begin
  ShowMessage('Bağlantı Sağlanamadı');
  Abort;
end;

procedure TForm1.NMStrm1InvalidHost(var Handled: Boolean);
begin
  ShowMessage('Yanlış Host');
  Abort;
end;
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Sayın Policemal,

siz cevabınızı aldınız ama sonradan gelen üyelerin veya diğer üyelerinde bu cevaptan faydalanması için mesajın forumda durması gerekmektedir. Şimdi bu mesajdan hiç kimse faydalanamayacak.

Yaptığınız hiç hoş bir hareket değil :evil:

İyi günler.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Selamlar...

@Admin haklı....

- Buradaki durum, bir çözüm sunulmaya çalışıyor fakat neyin çözümü olduğu diğer üyelerce anlaşılmıyor... Sebebi ise sorunun sahibi tarafından silinmiş olması... :idea:

- Cevap vermeden önce evimde deneme yapıyorum ve sorunun anlaşılması adına bir kopyasını projenin başına yapıştırıyorum... Şanslıymışız ki bu çözüm için create edilen project silmemişim...

- @Policemal adına soruyu aşağıda tekrar yayınlıyorum...

- Konu Başlığı : Hata Mesajları
Policemal yazdı:öncelikle daha önceki sorularımı sabırla cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ederim. soruma gelince delphi6 ile yerel ağda yada internette kullanabileceğim bir dosya gönderim programı yaptım. NMStrem bileşeni ve karşılk olarakta NMStrmServ bileşenlerini kullandım. Ancak karşı kullanıcı bağlantıyı kestiği zaman yada adres girilipte karşı tarafta program çalıştırılmadığı zaman Conection Failed gibi bir hata mesajı geliyor. ben NMStrem bileşenin Conection failed olayına şunu yazdım ShowMessage(Karşı Terminal Programı Çalıştırmamış); yazdım. istediğim gibi mesaj çıktı ama bu mesajdan sonra yine Conection Failed mesajı geldi (ard arda iki mesaj geldi) bu ikinci mesajın gelmesini nasıl önlerim. ikincisi ise olmayan bir ip adresi yada bilgisayar adı girdiğimizde Null Remote Adress Hata iletisi geliyor bu iletiyi geçersiz adres girdiz şeklinde nasıl değiştire bilirim.
******Şimdiden Herkese Çok Teşekkür Ederim****************
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

teşekkürler hocam, düzelttim. Ama arkadaş niye böyle birşey yaptı tam anlayamadım. Umarım tekrarlanmaz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

- Belki de iyi niyetli bir yaklaşımda bulunmak istemiştir... :idea: :?:

- Forumlara yabancı olması ihtimaliyle de, özel soru diye değerlendirip forumda başlık kirliliği yapmamak gibi bir düşünceyle silmiş olabilir... :roll:

- Bu hareket tekrarlanmaz diye düşünüyorum...
Resim
Resim ....Resim
mr_nemesis
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mr_nemesis »

Aynı problem şu şekilde de halledilebilir;

try
  NMStrem1.Connect;
except
  on EConnectionFailed do
    ShowMessage('Bağlantı Sağlanamadı');
  on EInvalidHost do
    ShowMessage('Yanlış Host');
end;
Not: Denemedim belki Exception handle larda hata olabilir. Help'e bakmak lazım.
Policemal
Üye
İletişim:

Hata

Mesaj gönderen Policemal »

Arkadaşlar Hipinizden Özür dilerim benim hatam sonucu forma gönderdiğim soru değişti ama cevabı kaldı böyle gözükmesinin hoşolmayacağını düşündüğüm için Admin arkadaşa mail ile durumu bildirdim. ilginize teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

* sorunuz tamamen değişti ise yeni bir başlık açıp sorabilirsiniz.

* sorunuz aynı başlıkla alakalı başka bir konu ise, aynı başlıkta yine sorunuzu sorabilirsiniz.

NOT : evet mailinizi aldım ama mesajda silinmesini gerektirecek birşey göremediğim için silmedim. Sorunun sizin için geçerliliği kalmasa bile başka arkadaşlar faydalanırlar.

Kolay gelsin.