Hata Mesajları
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Hata Mesajları
öncelikle daha önceki sorularımı sabırla cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ederim. soruma gelince delphi6 ile yerel ağda yada internette kullanabileceğim bir dosya gönderim programı yaptım. NMStrem bileşeni ve karşılk olarakta NMStrmServ bileşenlerini kullandım. Ancak karşı kullanıcı bağlantıyı kestiği zaman yada adres girilipte karşı tarafta program çalıştırılmadığı zaman Conection Failed gibi bir hata mesajı geliyor. ben NMStrem bileşenin Conection failed olayına şunu yazdım ShowMessage(Karşı Terminal Programı Çalıştırmamış); yazdım. istediğim gibi mesaj çıktı ama bu mesajdan sonra yine Conection Failed mesajı geldi (ard arda iki mesaj geldi) bu ikinci mesajın gelmesini nasıl önlerim. ikincisi ise olmayan bir ip adresi yada bilgisayar adı girdiğimizde Null Remote Adress Hata iletisi geliyor bu iletiyi geçersiz adres girdiz şeklinde nasıl değiştire bilirim.
******Şimdiden Herkese Çok Teşekkür Ederim****************
En son Policemal tarafından 19 Mar 2004 10:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Selamlar...
- Mesajınızın hemen alt satırına
...satırını eklerseniz o procedure'den çıkacaktır ve istemediğiniz ikinci hata mesajı gelmeyecektir...
- Diğer sorununuz da aynı şekilde halledilebilir...
- Mesajınızın hemen alt satırına
Kod: Tümünü seç
Abort;

- Diğer sorununuz da aynı şekilde halledilebilir...

procedure TForm1.NMStrm1ConnectionFailed(Sender: TObject);
begin
ShowMessage('Bağlantı Sağlanamadı');
Abort;
end;
procedure TForm1.NMStrm1InvalidHost(var Handled: Boolean);
begin
ShowMessage('Yanlış Host');
Abort;
end;
Selamlar...
@Admin haklı....
- Buradaki durum, bir çözüm sunulmaya çalışıyor fakat neyin çözümü olduğu diğer üyelerce anlaşılmıyor... Sebebi ise sorunun sahibi tarafından silinmiş olması...
- Cevap vermeden önce evimde deneme yapıyorum ve sorunun anlaşılması adına bir kopyasını projenin başına yapıştırıyorum... Şanslıymışız ki bu çözüm için create edilen project silmemişim...
- @Policemal adına soruyu aşağıda tekrar yayınlıyorum...
- Konu Başlığı : Hata Mesajları
@Admin haklı....
- Buradaki durum, bir çözüm sunulmaya çalışıyor fakat neyin çözümü olduğu diğer üyelerce anlaşılmıyor... Sebebi ise sorunun sahibi tarafından silinmiş olması...

- Cevap vermeden önce evimde deneme yapıyorum ve sorunun anlaşılması adına bir kopyasını projenin başına yapıştırıyorum... Şanslıymışız ki bu çözüm için create edilen project silmemişim...
- @Policemal adına soruyu aşağıda tekrar yayınlıyorum...
- Konu Başlığı : Hata Mesajları
Policemal yazdı:öncelikle daha önceki sorularımı sabırla cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ederim. soruma gelince delphi6 ile yerel ağda yada internette kullanabileceğim bir dosya gönderim programı yaptım. NMStrem bileşeni ve karşılk olarakta NMStrmServ bileşenlerini kullandım. Ancak karşı kullanıcı bağlantıyı kestiği zaman yada adres girilipte karşı tarafta program çalıştırılmadığı zaman Conection Failed gibi bir hata mesajı geliyor. ben NMStrem bileşenin Conection failed olayına şunu yazdım ShowMessage(Karşı Terminal Programı Çalıştırmamış); yazdım. istediğim gibi mesaj çıktı ama bu mesajdan sonra yine Conection Failed mesajı geldi (ard arda iki mesaj geldi) bu ikinci mesajın gelmesini nasıl önlerim. ikincisi ise olmayan bir ip adresi yada bilgisayar adı girdiğimizde Null Remote Adress Hata iletisi geliyor bu iletiyi geçersiz adres girdiz şeklinde nasıl değiştire bilirim.
-
- Üye
- İletişim:
Aynı problem şu şekilde de halledilebilir;
Not: Denemedim belki Exception handle larda hata olabilir. Help'e bakmak lazım.
try
NMStrem1.Connect;
except
on EConnectionFailed do
ShowMessage('Bağlantı Sağlanamadı');
on EInvalidHost do
ShowMessage('Yanlış Host');
end;
Hata
Arkadaşlar Hipinizden Özür dilerim benim hatam sonucu forma gönderdiğim soru değişti ama cevabı kaldı böyle gözükmesinin hoşolmayacağını düşündüğüm için Admin arkadaşa mail ile durumu bildirdim. ilginize teşekkür ederim
Merhaba,
* sorunuz tamamen değişti ise yeni bir başlık açıp sorabilirsiniz.
* sorunuz aynı başlıkla alakalı başka bir konu ise, aynı başlıkta yine sorunuzu sorabilirsiniz.
NOT : evet mailinizi aldım ama mesajda silinmesini gerektirecek birşey göremediğim için silmedim. Sorunun sizin için geçerliliği kalmasa bile başka arkadaşlar faydalanırlar.
Kolay gelsin.
* sorunuz tamamen değişti ise yeni bir başlık açıp sorabilirsiniz.
* sorunuz aynı başlıkla alakalı başka bir konu ise, aynı başlıkta yine sorunuzu sorabilirsiniz.
NOT : evet mailinizi aldım ama mesajda silinmesini gerektirecek birşey göremediğim için silmedim. Sorunun sizin için geçerliliği kalmasa bile başka arkadaşlar faydalanırlar.
Kolay gelsin.