Kolay Gelsin.dramali yazdı: m4st3rmus umarım haziranda bitirirsin bende seneye haziranda
İnşallah ,,, Çalışıyoz bakalım...
(fenada olmaz yaptığım siteler).. ==> Ben Kefil olabilirim..
Esas mesleğiniz nedir?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Peqi Ben
- belizahmet
- Üye
- kadirkurtoglu
- Üye
bu başlığı arama yaparken buldum. zevkle okudum. ama açılış tarihinin 8 Mart 2004 Tarihli olmasından olsa gerek az bir katılımcı var, oysa forumun
bugün 3000 ün üsütnde kayıtlı kullanıcısı var. bende birşeyler yazıp topiği tekrar gündeme getireyim dedim.
bu arada @mege'nin PC-PLC üzerine programlama yaptığını öğrendiğim iyi oldu (bu konuda yardıma ihtiyacım var)..
ben programcılık felan okumadım çok istedim ancak olmadı. Bilgisayarla 1992 yılında Ticaret Meslek Lisesinde tanıştım. programcılık hevesi de tam bu noktada başladı. Özel bir kursta programcılık eğitimi için başladım. Basic bitti Pascal ve Cobol başlamadan win3.1 devrete girince programcılık öldü dediler kurs sona erdi. tekrarı Visual Basicle 2000 li yıllarda körüklendi. sonra delphi ile tanıştım. AÖF İşletme mezunuyum, Özel bir Muhasebe bürosunda Muhasebecilik yapmaktayım.
bugün 3000 ün üsütnde kayıtlı kullanıcısı var. bende birşeyler yazıp topiği tekrar gündeme getireyim dedim.

bu arada @mege'nin PC-PLC üzerine programlama yaptığını öğrendiğim iyi oldu (bu konuda yardıma ihtiyacım var)..
ben programcılık felan okumadım çok istedim ancak olmadı. Bilgisayarla 1992 yılında Ticaret Meslek Lisesinde tanıştım. programcılık hevesi de tam bu noktada başladı. Özel bir kursta programcılık eğitimi için başladım. Basic bitti Pascal ve Cobol başlamadan win3.1 devrete girince programcılık öldü dediler kurs sona erdi. tekrarı Visual Basicle 2000 li yıllarda körüklendi. sonra delphi ile tanıştım. AÖF İşletme mezunuyum, Özel bir Muhasebe bürosunda Muhasebecilik yapmaktayım.
Bilgisayar mühendisliği okumayı çok istemiştim. Olmadı
Ankara G.Ü. Müh. Mim. Fak. Şehir ve Bölge Planlama okudum.
ilk program denemem (2. derece denklemin köklerini bulan programı saymaz isek) Nüfus projeksiyonu yapan program. BASIC ile yazmıştım.
Bilgisayar sevdam okulu da 1 yıl bırakmama neden oldu ama okulu bitirmeme engel olamadı
okurken Pascal'a da giriş yaptım ve pascalda kaldım
Bir ara CLIPPER ile database programlamaya da girdim. ama Delphi ve Paradox çıkınca direkt olarak Delphiye geçtim.
Okulu müteakip sıkı bir donanımcı oldum. Bu arada da zaman zaman küçük programlar da yazdım.
Askerliği müteakip Ankara'da kendi şirketimi kurdum
5-6 yıl kadar piyasada kullanılan bir program geliştirdim.
2000 cıvarında Türk Patent Enstitüsü sınavına girerek Marka Vekili oldum
Aşırı dürüstlüğüm ve saflık derecesinde insanlara güvenim nedeni ile işlerim yürümedi.
2006 yılı eylül ayı itibarı ile aldığım teklifi değerlendirerek İzmirde bir firmada işe girdim.
2 ay delphi ile yazılım yaptıktan sonra Şimdi VB.NET öğreniyorum.
Delphinin üstüne çok garip geldi ama yapacak bir şey yok.
Bak dertlendim yine. hayat hikayemi mi yazsam ne yapsam
Ankara G.Ü. Müh. Mim. Fak. Şehir ve Bölge Planlama okudum.
ilk program denemem (2. derece denklemin köklerini bulan programı saymaz isek) Nüfus projeksiyonu yapan program. BASIC ile yazmıştım.
Bilgisayar sevdam okulu da 1 yıl bırakmama neden oldu ama okulu bitirmeme engel olamadı

okurken Pascal'a da giriş yaptım ve pascalda kaldım
Bir ara CLIPPER ile database programlamaya da girdim. ama Delphi ve Paradox çıkınca direkt olarak Delphiye geçtim.
Okulu müteakip sıkı bir donanımcı oldum. Bu arada da zaman zaman küçük programlar da yazdım.
Askerliği müteakip Ankara'da kendi şirketimi kurdum
5-6 yıl kadar piyasada kullanılan bir program geliştirdim.
2000 cıvarında Türk Patent Enstitüsü sınavına girerek Marka Vekili oldum
Aşırı dürüstlüğüm ve saflık derecesinde insanlara güvenim nedeni ile işlerim yürümedi.
2006 yılı eylül ayı itibarı ile aldığım teklifi değerlendirerek İzmirde bir firmada işe girdim.
2 ay delphi ile yazılım yaptıktan sonra Şimdi VB.NET öğreniyorum.
Delphinin üstüne çok garip geldi ama yapacak bir şey yok.
Bak dertlendim yine. hayat hikayemi mi yazsam ne yapsam

Karsilastiginiz sorunlari, o sorunlari yarattiginiz düsünce düzleminde kalarak çözemezsiniz.
Einstein.
Einstein.
- uğur alkan
- Üye
Ben Elektronik- Haberleşme ögretmeniyim... atamam yapılmadı bende keni iş yerimi kurdum. Makina otomasyonu ile uğraşıyorum. Kontrol kartlarını kendimiz tasarlıyor ve imalatını yapıyoruz. PIC ve pekçok MCU ya program yazıyorum. kısacası bizde PC tabanlı ve MCU tabanlı otomasyon sistemleri yapıyoruz. Bir makinayı çalıştırmak için (CNC ler yüzünden) Delphi ile tanıştım.
http://www.mechatron.us
http://www.mechatron.us
Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma
Bende Bilgisayar Programcılığı okudum..Şu anda kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum çok şükür mesleğimizi icra edebiliyoruz..
Kendimce yazdığım 2 tane proje var...
Kendimce yazdığım 2 tane proje var...
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
-
- Üye
Bilgisayar programcılığı bir sanat değil bir sanayidir. Bu konudaki uzman firmalara baktığımız zaman yazılım geliştirme metodoliji olarak normal üretim yapan firmalara yakın prosedürler uygularlar. "Yazılım bir sanattır", "Programcı olunmaz, programcı doğulur" gibi sözler profesyonellikten çok kişisel egolara yönelik sözlerdir. Programcılığıya yeteneği olmak diye bir kavrama ben de çok inanırım. Ama üretime daha çok inanırım. Yazılım projeleri çok bilen ve kuralları (varsa tabi) sürekli yok sayan kişilerin egolarını tatmin etme alanı da değildir.
Ben bir bilgisayar programcısıyım. İşimi hep bu düşünceye bağlı kalarak yapmaya çalıştım.
Ben bir bilgisayar programcısıyım. İşimi hep bu düşünceye bağlı kalarak yapmaya çalıştım.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Herkez yazıyor, topic canlandı, ben de ekleyim.
Düz Lise Mezunuyum.
Yazılım Analiz,Danışmanlık ve Destek işleri ile uğraşmakta iken, Daha çok Muhasebe ve Ticari prog. eğilimli biri oldum çıktım.
1,5 -2 yıldır, Zevk ve Hobi olarak Ticari bir amaç gücmeden Mevcut Databaslere ek program yazıyorum .(Sadece Delphi)
Açıkçası tam yaptığım iş belli değil Yazılım Destek,Danışmanlık da denebilir-Muhasebe de..
Biraz daha ilerletirsem ek iş olarak belki düşünebilirim .Ama yolun sonu görülemeyen en büyük şeylerden biri bilgisayar bence.
Düz Lise Mezunuyum.
Yazılım Analiz,Danışmanlık ve Destek işleri ile uğraşmakta iken, Daha çok Muhasebe ve Ticari prog. eğilimli biri oldum çıktım.
1,5 -2 yıldır, Zevk ve Hobi olarak Ticari bir amaç gücmeden Mevcut Databaslere ek program yazıyorum .(Sadece Delphi)
Açıkçası tam yaptığım iş belli değil Yazılım Destek,Danışmanlık da denebilir-Muhasebe de..
Biraz daha ilerletirsem ek iş olarak belki düşünebilirim .Ama yolun sonu görülemeyen en büyük şeylerden biri bilgisayar bence.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

Ben Endüstri Mühendisiyim, şuan Endüstri Mühendsiliğinde yüksek lisans yapıyorum. Program yazmaya gwbasic ile ortaokul yıllarında (93-94) başladım. Daha öncede elektronik ile uğraşıyordum. Bilgisayarın elektronik kısmı beni daha fazla cezb ediyor. Türkiye'de bilgisayar mühendislerinin iş alanı olmadığını düşündüğümden (bilgisayar parçaları tasarlamak gibi), daha serbest bir yapısı olan endüsti mühendisliğini seçtim. Şuan algoritmalar üzerine çalışıyorum.