Esas mesleğiniz nedir?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.

Esas mesleğiniz nedir?

Anket 22 Mar 2004 12:02 tarihinde bitecek

Bilgisayar (Mühendis, Programcı vs.)
37
57%
Elektrik/Elektronik
4
6%
Öğretmen/Öğretim Görevlisi
5
8%
Memur
7
11%
Avukat
0
Oy yok
İşçi
0
Oy yok
Mühendis
5
8%
Polis
0
Oy yok
Diğer (mesleğinizi bir mesajla belirtirseniz seviniriz )
7
11%

Toplam oy: 65

DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Peqi Ben

Mesaj gönderen DotCom »

dramali yazdı: m4st3rmus umarım haziranda bitirirsin bende seneye haziranda

İnşallah ,,, Çalışıyoz bakalım...

(fenada olmaz yaptığım siteler).. ==> Ben Kefil olabilirim..
Kolay Gelsin.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

+1 bilgisayar programcısı daha.

Programcı olmak için biraz merak biraz sabır birde sıkışınca danışabileceğin bir kaynak.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

aslangeri yazdı:+1 bilgisayar programcısı daha.

Programcı olmak için biraz merak biraz sabır birde sıkışınca danışabileceğin bir kaynak.
Bence öyle degil kardeş ,,, Bilgisayar programcısı olunmaz Bilgisayar programcısı DOĞULUR... :lol: :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
belizahmet
Üye

Mesaj gönderen belizahmet »

Niğde/Bor da Bir köyde Sınıf öğretmeni olarak çalışmaktayım.Bilgisayarı ,program hazırlamayı ve Delphi yi çok seviyorum.Herkese başarılar diliyorum.
alacakurt
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen alacakurt »

Özel bir hastanede Bilgi İşlem Sorumlusu..
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

bu başlığı arama yaparken buldum. zevkle okudum. ama açılış tarihinin 8 Mart 2004 Tarihli olmasından olsa gerek az bir katılımcı var, oysa forumun
bugün 3000 ün üsütnde kayıtlı kullanıcısı var. bende birşeyler yazıp topiği tekrar gündeme getireyim dedim. :D
bu arada @mege'nin PC-PLC üzerine programlama yaptığını öğrendiğim iyi oldu (bu konuda yardıma ihtiyacım var)..

ben programcılık felan okumadım çok istedim ancak olmadı. Bilgisayarla 1992 yılında Ticaret Meslek Lisesinde tanıştım. programcılık hevesi de tam bu noktada başladı. Özel bir kursta programcılık eğitimi için başladım. Basic bitti Pascal ve Cobol başlamadan win3.1 devrete girince programcılık öldü dediler kurs sona erdi. tekrarı Visual Basicle 2000 li yıllarda körüklendi. sonra delphi ile tanıştım. AÖF İşletme mezunuyum, Özel bir Muhasebe bürosunda Muhasebecilik yapmaktayım.
Mysterio
Üye

Mesaj gönderen Mysterio »

Bilgisayar mühendisliği okumayı çok istemiştim. Olmadı

Ankara G.Ü. Müh. Mim. Fak. Şehir ve Bölge Planlama okudum.
ilk program denemem (2. derece denklemin köklerini bulan programı saymaz isek) Nüfus projeksiyonu yapan program. BASIC ile yazmıştım.

Bilgisayar sevdam okulu da 1 yıl bırakmama neden oldu ama okulu bitirmeme engel olamadı :D

okurken Pascal'a da giriş yaptım ve pascalda kaldım

Bir ara CLIPPER ile database programlamaya da girdim. ama Delphi ve Paradox çıkınca direkt olarak Delphiye geçtim.

Okulu müteakip sıkı bir donanımcı oldum. Bu arada da zaman zaman küçük programlar da yazdım.

Askerliği müteakip Ankara'da kendi şirketimi kurdum

5-6 yıl kadar piyasada kullanılan bir program geliştirdim.
2000 cıvarında Türk Patent Enstitüsü sınavına girerek Marka Vekili oldum

Aşırı dürüstlüğüm ve saflık derecesinde insanlara güvenim nedeni ile işlerim yürümedi.

2006 yılı eylül ayı itibarı ile aldığım teklifi değerlendirerek İzmirde bir firmada işe girdim.

2 ay delphi ile yazılım yaptıktan sonra Şimdi VB.NET öğreniyorum.

Delphinin üstüne çok garip geldi ama yapacak bir şey yok.

Bak dertlendim yine. hayat hikayemi mi yazsam ne yapsam :wink:
Karsilastiginiz sorunlari, o sorunlari yarattiginiz düsünce düzleminde kalarak çözemezsiniz.
Einstein.
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

Medem topic canlandı... :P

Bir yazılım firmasında çalışıyorum.
Aynı zamanda Bilgisayar Mühendisliği'nde okuyorum.

4 yıldır programlamayla uğraşıyorum, delphi'de 2. yılım...
Yandaki fotoğraf 15-16 yıl öncesine ait olsada o benim, yarışmacı arkadaşlara başarılar.
Kullanıcı avatarı
uğur alkan
Üye

Mesaj gönderen uğur alkan »

Ben Elektronik- Haberleşme ögretmeniyim... atamam yapılmadı bende keni iş yerimi kurdum. Makina otomasyonu ile uğraşıyorum. Kontrol kartlarını kendimiz tasarlıyor ve imalatını yapıyoruz. PIC ve pekçok MCU ya program yazıyorum. kısacası bizde PC tabanlı ve MCU tabanlı otomasyon sistemleri yapıyoruz. Bir makinayı çalıştırmak için (CNC ler yüzünden) Delphi ile tanıştım.
http://www.mechatron.us
Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

Bende Bilgisayar Programcılığı okudum..Şu anda kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum çok şükür mesleğimizi icra edebiliyoruz..
Kendimce yazdığım 2 tane proje var...
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

palandoken
Üye

Mesaj gönderen palandoken »

Şu an Sağlık Memuru olarak çalışıyorum.Ayrıca Ziraat Mühendisiyim.

Şu an bir Sağlık Ocağı Takip Sistemi üzerinde çalışıyorum.
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen csunguray »

Bilgisayar programcılığı bir sanat değil bir sanayidir. Bu konudaki uzman firmalara baktığımız zaman yazılım geliştirme metodoliji olarak normal üretim yapan firmalara yakın prosedürler uygularlar. "Yazılım bir sanattır", "Programcı olunmaz, programcı doğulur" gibi sözler profesyonellikten çok kişisel egolara yönelik sözlerdir. Programcılığıya yeteneği olmak diye bir kavrama ben de çok inanırım. Ama üretime daha çok inanırım. Yazılım projeleri çok bilen ve kuralları (varsa tabi) sürekli yok sayan kişilerin egolarını tatmin etme alanı da değildir.

Ben bir bilgisayar programcısıyım. İşimi hep bu düşünceye bağlı kalarak yapmaya çalıştım.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Kullanıcı avatarı
lom
Üye

Mesaj gönderen lom »

2006 Bilg. Programcılığı mezunuyum. Delphi ile 2. yılıma girmek üzereyim. Forumdaki arkadaşların sayesinde kendimi geliştirdiğime ve daha çok ilerleyeceğime inanıyorum. Herkese hayatında başarılar diliyorum...
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Herkez yazıyor, topic canlandı, ben de ekleyim.
Düz Lise Mezunuyum.
Yazılım Analiz,Danışmanlık ve Destek işleri ile uğraşmakta iken, Daha çok Muhasebe ve Ticari prog. eğilimli biri oldum çıktım.
1,5 -2 yıldır, Zevk ve Hobi olarak Ticari bir amaç gücmeden Mevcut Databaslere ek program yazıyorum .(Sadece Delphi)
Açıkçası tam yaptığım iş belli değil Yazılım Destek,Danışmanlık da denebilir-Muhasebe de..
Biraz daha ilerletirsem ek iş olarak belki düşünebilirim .Ama yolun sonu görülemeyen en büyük şeylerden biri bilgisayar bence.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Ben Endüstri Mühendisiyim, şuan Endüstri Mühendsiliğinde yüksek lisans yapıyorum. Program yazmaya gwbasic ile ortaokul yıllarında (93-94) başladım. Daha öncede elektronik ile uğraşıyordum. Bilgisayarın elektronik kısmı beni daha fazla cezb ediyor. Türkiye'de bilgisayar mühendislerinin iş alanı olmadığını düşündüğümden (bilgisayar parçaları tasarlamak gibi), daha serbest bir yapısı olan endüsti mühendisliğini seçtim. Şuan algoritmalar üzerine çalışıyorum.