FireBird 1.5 kullanıyorum oluşturduğum database'ye bir sorgu gönderiyorum ve adı kısmına kısıt veriyorum örnek olarak SELECT * FROM CARI WHERE CARI_ADI LIKE :ADI şeklinde sorguda herhangi bir sorun yok ama gönderdiğim ADI parametresi Field'in uzunluğunu geçtiğinde
SQL Error: Dynamic SQL Error SQL error code = -303 arithmetic exception, numeric overflow, or string truncation. Error Code: -303. Incompatible column/host variable data type The SQL
hatası veriyor. Bu sorunda oluşturduğum her rehberde Field uzunluğu geçilirse karşıma çıkıyor. Nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim
FireBird Sorguda hata
-
- Üye
FireBird Sorguda hata
Her iyinin içinde bir Kötülük.Her Kötnün içide de bir iyilik vardır
-
- Kıdemli Üye
-
- Üye
-
- Kıdemli Üye
O zaman eğer arama değeri Edit içine giriliyorsa
o alanın uzunluğu kadar Edit içerisine bilgi girilmesini sağlayın
şöyle ki ;

o alanın uzunluğu kadar Edit içerisine bilgi girilmesini sağlayın
şöyle ki ;
Kod: Tümünü seç
EditOnChange
begin
if Length(edit1.text)>? then
............
end;

Selamlar,
:ADI
Parametresinin uzunluğunu Delphi otomatik olarak, database'de karşılaştırılan fielda bakarak tip ve uzunluk atamasını yapar. Siz de ParamByName veya benzeri bir yöntemle, parametreye yükleme yaparken, size'ı tutmadığı için böyle bir sorun yapıyor olma olasılığı var. Bu sebeple siz parametreye atama yaprken, uzunluğu aşmamasına dikkat edin.
Kolay Gelsin
:ADI
Parametresinin uzunluğunu Delphi otomatik olarak, database'de karşılaştırılan fielda bakarak tip ve uzunluk atamasını yapar. Siz de ParamByName veya benzeri bir yöntemle, parametreye yükleme yaparken, size'ı tutmadığı için böyle bir sorun yapıyor olma olasılığı var. Bu sebeple siz parametreye atama yaprken, uzunluğu aşmamasına dikkat edin.
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/