Afalina XLREport ile hazirlanan Excel raporundaki font probl

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Burhan_ast
Üye

Afalina XLREport ile hazirlanan Excel raporundaki font probl

Mesaj gönderen Burhan_ast »

Arkadaslar merhaba,

Belki konu disi diye kizacaksiniz ama malesef cok zor durumda kaldigimdan dolayi bu maali atmak zorunda kaldim, Problemim su Afalina XLReport ile bir excel raporu hazirladim ve sistemde Stok adlari Rusca olarak kayitli, ve tum izgara ve editlerde Charset olarak RUSIAN_charset problem yok benim programin her noktasindan ben bu bilgileri normal olarak goruyorum degistiriyorum v.s.
Fastreport ile rapor aliyorum ordada problem yok cunku font diyalogunda Dil secenegi var Kril yapiyorum ve raporumu aliyorum, Afalina ile aldigim raporda once sablonu haziladim Temel bilgiler ben kendim rusca olarak el ile yazdim bunlardada problem yok :) rusca olarak geliyor fakat Raporu hazirlatinca Afalina ile rapor geldiginde benim veri tablosundan gelen rusca alanlarim garip harflere donusuyor Excelin font diyalogundada malesef Charset benzeri gibi kareter setini ayaralayacak bir bolum yok ve tum menleri ozellikleri inceledim bu sekilde bir sey goremedim, konu disi oldugunu biliyorum problemin ama muhakkak cozmem gerekn bir problem yardimlarinizdan dolayi tsk, eder saygilar sunarim.

Burhan Cakmak
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

bazı componentler maalesef charset desteklemeyebiliyor. Benim de başıma gelmişti. En iyisi componenti yazan firmaya/kişiye charset desteği olup olmadığını sormak.

Kolay gelsin.