bu site ne kadara yapılır ?

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

bu site ne kadara yapılır ?

Mesaj gönderen sherlockholmes »

Günaydın ,

Şöyle bir site tasarlama teklifi aldım , ücret konusunda sizin fikirlerinize başvurmak istiyorum. Yapılacak sitenin özellikleri:

-Bir cafe için sipariş takip programı , asp tabanlı , kayıtlar MDB dosyasında saklanacak

-Site yöneticisi kontrol panelinden kategori ve ürün girişi , ürüne ait bilgi güncellemesi ve silme işlemlerini yapabilecek

-Sipariş sayfası veritabanındaki ürünlere göre otomatik olarak hazırlanıp kullanıcıya sunulacak. Kullanıcı istediği ürünleri checkbox'lara tıklayarak seçeek. Seçilen ürünlerin toplam maliyeti aynı sayfada otomatik olarak toplanıp kullanıcıya bildirilecek.

-Site yöneticisi yönetici şifresi ile giriş yaptıtan sonra siparişleri görebilecek , ilk sayfada siparişlerin özeti yer alacak , detaylar için başka bir sayfa açılacak.

-Sipariş kontrol sayfasında çıktı almak için bir buton olacak.

-Sipariş sayfasının yapısı-renkler , yazı tipi , yazı boyutu , arka plan - şablon şeklinde tasarlanacak , site yöneticisi kendi şablonunu renkleri seçmek suretiyle düzenleme imkanına sahip olacak. Sayfa yapısına ait bilgileri bir dosyada saklanacak ve sayfa yüklenmeden önce dosyadan ilgili değerler alınıp sayfa ona göre yapılandırılacak , CSS.

-Ziyaretçilerin görüş ve önerilerini bildirmesine olanak sağlayan bir ziyaretçi defteri sayfası olacak , yöneticinin onayladığı mesajlar diğer kullanıcılar tarafından okunabilecek. Yönetici istediği mesajı silme yetkisine sahip olacak.

-Sitede photoshop'ta uzun uğraşlarla yapılacak grafiksel öğeler olmayacak , bir logo olabilir.

Genel anlamda yapıacak siteyi bu şekilde tarfi edebilirim. Böyle bir site için ne kadar ücret istemek makul olur? Bir şirket bünyesinde çalışmadığım için fatura kesme gibi bir olay da yok , karşılıklı güven esasına dayalı olarak yapılacak bir iş. İşin karşılığında ne fazla ne eksik bir ücret almak istiyorum.

Projenin yapım süresi çok acele değil , bir kişi yapacak.

Bu proenin bitim süresi , ücreti ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

not: site için .com uzantılı alan adı ve 50 mblık host düşünülüyor ilk etapta ve 100 $ olarak bir yayınlama ücreti öngörülüyor ilk etapta.

iyi günler ...
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Cafenin büyüklüğüne adamların statüsüne göre değişir.Ancak anlattıkların zor işler değil.Ancak sakın ama sakın %30 kapora almadan işe başlama.Ne kadar güvenirsen güven adamlar vazgeçebiliyor.Olan senin günlerce süren emeğine oluyor.

Bende aynı sipariş sistemini bi host firması zamanında yazmıştım.Hay oldu huy oldu derken adamlar iflas etti.Bizim işte öyle kaldı.
mulus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mulus »

Slm.
Projenin fiyatını hesaplarken gruplara ayırabilirsin. Mesela ben olsam şu şekilde projeyi fiyatlandırırdım. Yönetici ve kullanıcı arabirimi sayfalarına (sayfa başına) ayrı, function vb işlevlerin çokluğuna göre (login, session takibi vb.) ayrı bir fiyat belirlerdim. üzerinede işçilik, yol parası vesaire için çıkan rakamın %15'ini eklerdim sonrada 'olursa böyle olsun' der fiyatımı kabul ettirmeye çalışırdım. Bu işin bir standartı olmadığı için ben böyle bir yol izliyorum. Genelde kabul etmezler ama sen bilirsin yinede :). Karşı tarafa izah ederkende hem detaylı oluyor hemde yarın bi gün 'şunuda ekleyelim' dediği zaman fiyatını bilmiş oluyor. O yüzden toptan fiyat söylemekten kaçın, parça parça söyle o toplasın :) ve Tabii şu anki maddi durumun yada satacağın kişi ile ilişkilerin bu konuda etken olacaktır fakat arkadaşında dediği gibi %30 almadan enter'a bile basmamanı tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

100$ hosting bedeli biraz fazla gibi, 50mb lık bi alan 30$ civarında tutulabilinir, 3 adet de mail adresi veren bi yer vardı, http://www.websahibi.com gibi 100$ ne oluyor onu anlayamadım eğer DB olarak MSSQL kullanıyorlarsa onu bilemem ama ona bile fazla hosting bedelini kısmaya çalış mail adresi sayısı konusunda çekincen olmasın zaten bu mail sayısı başına 2-5$ arası bi ücret oluyor. domain tescili de bunlara dahildi sanırım piyasanın ortalama fiyatları bunlar, kapora konusunda arkadaşımıza katılıyorum onun dışında ücret olarak eğer template filan kullanmayacaksan 150$ uygundur. yok hosting illa 100$ olsun diye kasarsan hep senin kar payın düşer hemde adamlar daha düşük bi şekilde yaptırabilirler sonuçta web işidir anlayan insan sayısı çok fazla. şartları tabiki sen belirleyeceksin.