Image a hareket özelliği kazandırdım.
Yaptıklarım ;
OnClick olayında image1.left ve image1.top değerlerini 1 arttırdım ve böylece imaja tıklandığında buton gibi basılmış konuma geçiyor.
OnMouseDown (Fare bırakıldığında) olayına ise image1.left ve image1.top değerlerini 1 azalttım böylece eski konumuna geri geldi. Yani tıpkı buton hareketi gibi.
Sorun şu ; eğer kullanıcı imaja tıklayıp, fareyi bırakmadan, sürükleyip başka bir yerde bırakırsa onmousedown olayı gerçekleşemediği için imaj basılı konumda kalıyor.
Bu sorunu nasıl aşabilirim? Bir çözüm önerisi olan var mı acaba?
Image'dan Buton yaptım. Ama fonksiyon bozukluğu var ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Image'dan Buton yaptım. Ama fonksiyon bozukluğu var ?
Ferrari bir tutkudur.
ScHuMi o tutkuyu yaşatır.
ScHuMi o tutkuyu yaşatır.
s.a.
mousedown ve mouse up olaylarını kullanmanız bence daha kolay olur.
tek yapmanız gereken eğer down olayı image üzerinde gerçekleşmediyse up olayını çalıştırmayacaksınız.
birde down olupda up olmama durumu var. onuda onmouseleave(bilmiyorum imageda varmı) yani farenin imagı terk etmesi olayunda kontrol altına aldığınız zaman hallolur.
kolay gelsin.
mousedown ve mouse up olaylarını kullanmanız bence daha kolay olur.
tek yapmanız gereken eğer down olayı image üzerinde gerçekleşmediyse up olayını çalıştırmayacaksınız.
birde down olupda up olmama durumu var. onuda onmouseleave(bilmiyorum imageda varmı) yani farenin imagı terk etmesi olayunda kontrol altına aldığınız zaman hallolur.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
OnMouseEnter
Selam
CM_MOUSEENTER ve CM_MOUSELEAVE mesajları senin karşılaştığın problemi tamamen çözecektir. Böylece parente(sanırım sende ana form) herhangi bir kod yazman gerekmez.
Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
CM_MOUSEENTER ve CM_MOUSELEAVE mesajları senin karşılaştığın problemi tamamen çözecektir. Böylece parente(sanırım sende ana form) herhangi bir kod yazman gerekmez.
Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç