Merhabalar ..
Arkadaşlar ben fast reportta ürünlerimin ve onların miktarlarını bastığım bir rapor var. Bu raporda stokta bulunan aynı ada sahip ürünlerin tek satırda toplamlarını göstermek istiyorum.. bunu rapor dizaynında grup lamı yapmam gerekir yoksa başka bir yöntemi varmı?
Fast Reportta Aynı Tip Verileri Tek Satırda Yazdırma...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Fast Reportta Aynı Tip Verileri Tek Satırda Yazdırma...
..:En Büyük Başarı Hiç Düşmemek Değil, Her Düşüş Sonunda Kalkıp Yola Devam Edebilmektir:..
merhaba,
bu işlemi SQL kodu ile Neye göre guruplama yapmak istiyorsan Örn: Group by MalAdi gibi Sql kodunun sonuna ekleyerek aynı malları guruplandırarak tek kayda indirmiş olursun.
Böylece tek satırda gözükmüş olur.
Fast reportun böyle bir özelliği olduğunu düşünmüyorum.
Örn kod.
Saygılarımla Çalışmalarınızda başarılar.
bu işlemi SQL kodu ile Neye göre guruplama yapmak istiyorsan Örn: Group by MalAdi gibi Sql kodunun sonuna ekleyerek aynı malları guruplandırarak tek kayda indirmiş olursun.
Böylece tek satırda gözükmüş olur.

Örn kod.
Kod: Tümünü seç
SELECT STI.MalKodu, STI.Depo, STK.KatSayi2 AS 'İÇİ', STI.BirimMiktar, STI.BirimFiyat, STK.Birim1
FROM solar4.FINSAT450.STI STI, solar4.FINSAT450.STK STK
WHERE (STI.IslemTur=1)
===>>>GROUP BY STI.MalKodu, STI.Depo, STK.KatSayi2, STI.BirimMiktar, STI.BirimFiyat, STK.Birim1
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
Kod: Tümünü seç
procedure MasterData1OnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
Var
Say:Double;
begin
Say:=<frxDBDataset1."ALANADI">+Say;
Memo1.Text:=FloatToStr(Say);
end;

-
- Kıdemli Üye