Merhaba İş yerindeki bilgisayarımıza windows 2003 standart server kurduk. yalnız işletim sistemini kurduğum ilk gündern beri sql server 2000 kurumamıyorum hata veriyor. Hata Şöyle
" A Previous Program İnstallation Created pending file operations on the installation machine. You Must Restart the computer before runing Setup"
Belki iki haftadan beri uğraşıyorum makinaya restart atım önceki yüklediğim programları kaldırdım ama işe yaramadı. Bu Konu Hakkında acil sizden yardım bekliyorum. Kolay Gelsin İyi Çalışmalar
sql server 2000 kurulum hatası
-
- Üye
- ozkanagiral
- Üye
- İletişim:
sql server 2000 'i kurmadan önce bir başka programın yani windowsun installer teknolajisini kullanan bir kurulum yarım kalmış sistemi yeniden başlatmanı istiyor kurulumun bitmesi için ama tabi doğru bir şekilde devam etmiyor.
Çözüm:
Temp dizini içindekileri sil ve yarım kalan kurulum hangisi ise onu onarmayı yada sistemden kaldırmayı dene eğer olmuyorsa o programın adını not al ve programa ait tüm verileri klasörle beraber kendin sil sonrada regedit ile registry içinden not aldığın programı arat birden fazla kayıt olur F3 tuşu ile kayıt bulunamadı mesajını görünceye kadar bulduklarını silerek devam et.
Uyarı:
Registry ciddi bir yerdir orada yaptıklarından emin ol, yanlış bir işlem sistemin çökmesine ve gerekli kurtarma imkanına sahip değilsen sistemi tekrar kurmana yol açabilir.
Ben Uyarayımda
)))
Çözüm:
Temp dizini içindekileri sil ve yarım kalan kurulum hangisi ise onu onarmayı yada sistemden kaldırmayı dene eğer olmuyorsa o programın adını not al ve programa ait tüm verileri klasörle beraber kendin sil sonrada regedit ile registry içinden not aldığın programı arat birden fazla kayıt olur F3 tuşu ile kayıt bulunamadı mesajını görünceye kadar bulduklarını silerek devam et.
Uyarı:
Registry ciddi bir yerdir orada yaptıklarından emin ol, yanlış bir işlem sistemin çökmesine ve gerekli kurtarma imkanına sahip değilsen sistemi tekrar kurmana yol açabilir.

Registry'de bu tür bilgileri tutan bir anahtar var. Ve MSSQL'î kurarken burayı kontrol ediyor.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager]
altında Previous... ile başlayan bir değer var. Bu değeri sil, sorun çözülür. Benimki çözüldü...
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager]
altında Previous... ile başlayan bir değer var. Bu değeri sil, sorun çözülür. Benimki çözüldü...
Ne kadar yaşarsan yaşa bir gün koyacaklar soğuk taşa