ADO ile Refresh
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ADO ile Refresh
arkadaslar ado kullanarak mysql veritabanina baglaniyorum. daha sonra adoquery ile verileri sorgulayarak iki ayri quantumgrid icerisinde listeliyorum... birinci grid icinde ssk ya kayitli isciler digerinde ise kayitsiz isciler yer almali. kayitli kullanicinin üzerine cift tiklayarak Showmodal ile yeni bir pencere acip iscinin bilgilerine giriyorum. burada ssk dan kayitini silip yani kayitli = False yapip query'i refresh yaptiriyorum. fakat refresh te kayitini sildigim isci hala kayitlilarin listelendigi yerde listeleniyor... db nin icine girip baktigimda FALSE olarak degistirilmis. programi kapatip yeniden actigimda kisi dogru yerde listeleniyor. yani kisacasi refresh olayi calismiyor. fakat yine ayni pencereden bay mi bayan mi degisiklik yaptigimda ve refresh ettigimde olay aninda her iki grid e de isleniyor.
ben isin icinden cikamadim... sizce sorun neyden kaynaklaniyor olabilir?
ben isin icinden cikamadim... sizce sorun neyden kaynaklaniyor olabilir?
kıdemsiz üye
tesekkür ederim... bunu denedim bu sekilde calisiyor. fakat diger islemde refresh olayi calisirken bu islemde refresh olayinin calismama sebebi neden olabilir. her defasinda sql string i yeniden yazmaktan ise bunun sebebini bulmak gerekir ( fikrimce )...
ilgin icin tesekkür ederim... Allah razi olsun...
ilgin icin tesekkür ederim... Allah razi olsun...
kıdemsiz üye
- ozkanagiral
- Üye
- İletişim:
Sanırım Adoquery,Adotable,Table,Query vb. Refresh komutu çalışmıyor.Ben böyle biliyorum.Daha önce forumda da bahsi geçmişti.
Birde şunu dene buda çalışabilir.Sqli yeniden yazmadan sadece
Ama sqlide yeniden yazmak sorun değilki bir procedur yaz.Adı Tazele olsun.Procedurun içine bu kodları bir kez yaz.Bundan sonra her gerektiğinde O 4 satır kodu yazacağına
yazarsın olur biter.kolay gelsin.
Birde şunu dene buda çalışabilir.Sqli yeniden yazmadan sadece
Kod: Tümünü seç
Adoquery1.close;
Adoquery1.open;
Tazele;
-
- Kıdemli Üye
close / open yapmaya da gerek yok
metodu ile yenilene kayıtları alabilirsin.
adodataset.requery();
ado table bilmiyorum ama adoquery adından aanladığım ve kullandığım kadarı ile verileri çekiyor....ve sen refresh yaptığında zaten....çekilen verileri yeniliyorsun dolayısı ile....bir değişme olmamış gibi oluyor....
en son gönderilen mesajda da yazdığı gibi reguery dediğimizde bizim anladığımız manada bir güncelleme oluyor....
en son gönderilen mesajda da yazdığı gibi reguery dediğimizde bizim anladığımız manada bir güncelleme oluyor....