firebird ve ADO hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mertcenk
Üye

firebird ve ADO hakkında

Mesaj gönderen mertcenk »

fire bird e geçiş olacak..acces de ADO kullandık...firebird de ADO kullanılıyormu..direk olarak tabloları tanımlayıp ADO baglantıları ile devam edebilirmiyiz....yoksa IB mi kullancaz illaki
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

IBX kullanırsan çok daha iyi olur.

yoksa sitesinden ODBC sürücülerini indirip, ADO ile kullanabilirsin. OLE DB sürücüleri de vardı sanki, ama tam emin değilim.

Kolay gelsin.
mertcenk
Üye

IBX ODBX

Mesaj gönderen mertcenk »

ODBC ile yaparsın ama bu kulağını tersten tutmak olur...problemleri artırırsın sorunlar hiç bitmez dedi bir arkadas...en iiyis IBX kullan dedi. ? ne diyorsunuz ?
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

bence de güzel olur. Bu porche motora tempra kasa geçirmek gibi oluyor biraz :) Ben de IBX'i tavsiye ediyorum.

Ama geçiş süreciniz çok kısa olması gerekiyorsa, illa ODBC veya ADO kullanmanız gerekiyorsa vs. vs. böyle bir yolda mevcut.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

evet hemsomun dediği gibi ibx kullan ibx deki dataset ler işini görecek, ado dan sonra biraz değişik gelebilir ama kolay alışırsın. Hem ado ile odbc veya ole ile bağlandığında sorunlar yaşayabilirsin.

işyerindeki yeni projemi bu sefer firebird ile yapıyorum :D (Mustafa hocam sayın hemşom :D sana duyurulur tekrar interbase bulaştım!!!!!!!!.... :D :D :D)

saygılar
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim