Üstad Sair abimizin yazdığı makaleden alıntı.....
"Tablenızın BeforePost olayına tıklayın ve aşağıdaki kodları kendinize uygun olarak güncelleyerek yazın:
Tabi bu kod illaki table ın BeforePost olayında olmak zorunda AfterPost gibi bir olaya yazarsanız Table kayıt işleminde hata verecektir.
IF (Kimlik.State=dsInsert) then
begin
KimlikKAYIT.AsCurrency:=0 ;
IbStoredProc1.Prepare;
IbStoredProc1.ExecProc;
KimlikKAYIT.AsCurrency:=IbStoredProc1.ParamByName('Num').AsCurrency;
end;
end; ""
karşılaştığım hata ise generetor ve proseduru duzgun yaptım ama bir turlu delphide yukarıdaki kodu yazıdıgım da kendı kodlarıma gore degıstırdıgımde olmadı....datamodule table attım before post una kendi değişkenlerimle yukarıdakılerı yazdım ama mesela tableım MUSTERIBILGILERI artacak alanım ise kayıtno yanlışbilmiyorsam MusteribilgileriKatıynom diye yazılacak ama farklı farklı denediysemde olmadı biryerlerde yanlış yapıyorum ama çözemedim birde acemi olunca böyle oluyor işete Saygılar....
Storec Proc, Auto inc...Olmuyor..??
- ömer faruk
- Üye
- İletişim:
Table'in ustune cift klik yapin. Orada fieldlari goreceksiniz. ilgili field'a tikladiginizda Object Inspector'deki Name 'e bakin. Bu iste field'in adidir ki bu ad tabloyu kopyalama durumlarinda filan bazen degisebilir yani tablonunadi+alanin adi gibi sabit bir formulu yoktur. Bu formul uzerine otomatik isimlendirildigi dogru ama siz elle de bunu degistirebileceginiz gibi bi vesile kendisi de bu şekilde oluşmamış olabiliyor...