Sayın abilerim ve kardeşlerim Allah razı olsun sayenizde MDIform içine dll den chil form çağırmayı yaptım ancak bir sorunum daha varki buna forum içinde rastlamadım gözden kaçırmışta olabilirim belki.
Yeni olay şu dll den çağırdığım chil form içinde bir butona bastığında başka bir form açılacak istediğim gibi olmasada bir şekilde yaptım ama açılacak bu form kapanırken çağrıldığı forma bilgi yollayacak ama olmuyor hata veriyor aslında çağırdığım formunda normal şartlarda showmodal gelmesi gerekiyor ve arka planda kalanların bir nevi enable larının false olması gerekir show modal bunu normal şartlarda zaten yapıyor ama dll den çağırdığım formu child de yapsam normal de yapsam showmodal çağırırken hata veriyor ve burdki bir bilgiyi çağrıldığı forma mesela bir edit e gönderemiyorum
yine DLL içinde child ama farklı sanırım
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
ben genelde şu yöntemi kullanıyorum. Mesela ana formun AnaForm, diğeride AçılanForm olsun. AçılanForm'u açıp burdaki Edit1'deki değeri AnaForm'a almak için :
Kolay gelsin.
ben genelde şu yöntemi kullanıyorum. Mesela ana formun AnaForm, diğeride AçılanForm olsun. AçılanForm'u açıp burdaki Edit1'deki değeri AnaForm'a almak için :
Kod: Tümünü seç
AçılanForm := TAçılanForm.Create(Application);
AçılanForm.ShowModal;
Edit1.Text := AçılanForm.Edit1.Text;
AçılanForm.Free;
Mustafa Bey sizin yazmış olduğunuz kod ile zaten denemiştim.
şimde ziler bunu kullanabiliyorsunuzda bende neden olmaz yada kullanamam bilemiyorum. bilmem arada fark varmıdır siz kodda ana formda açılan formu create ediyor show ediyor ve hemen formdaki bilgiyi ana forma yazdığınız kod ile alıyorsunuz ben öyle denemedim açıkçası benim açılan formumda bir database içeriyor açılan formdaki dbgrid den bir kayıt seçeğim ve onunlaa ilgili bazı bilgiler ve miktarlar ana forma dönecek dolayısı ile bu kodları açılan formda yazıyorum ve olmuyor gerçekten çok uğraştım olmadı bu konuda fikir verirseniz sevinirim
şimde ziler bunu kullanabiliyorsunuzda bende neden olmaz yada kullanamam bilemiyorum. bilmem arada fark varmıdır siz kodda ana formda açılan formu create ediyor show ediyor ve hemen formdaki bilgiyi ana forma yazdığınız kod ile alıyorsunuz ben öyle denemedim açıkçası benim açılan formumda bir database içeriyor açılan formdaki dbgrid den bir kayıt seçeğim ve onunlaa ilgili bazı bilgiler ve miktarlar ana forma dönecek dolayısı ile bu kodları açılan formda yazıyorum ve olmuyor gerçekten çok uğraştım olmadı bu konuda fikir verirseniz sevinirim