Aslında bütün bu sıfatların tam anlamıyla karşılığı yok bence. Web tasarımcısı diye bir sıfat ta yok bence. Web sayfası tasarımcısı olabilir belki. Web sayfası tasarımcısı kim peki? görsel açıdan dizayn edenmi? Fonksiyonel sayfalar yapan databaselere girip çıkan Xml e takla attıran sayfalar yapan mı? peki bir web sayfasını tasarlarken kaç tane program ve dil bilmek gerekir? Photoshopla işi bitirebilirmiyim yoksa Flash ve Actionscripti de bilsem dahamı fiyakalı olur? O zaman ne olurum acaba? işe girsem amma para alırım(mıyım)!! Tasarımcı olmak için combo set halinde dolaşmak kısaca combomen olmak mı gerekir? Peki gelelim web programcısına..
Ben Php biliyorum, Html'i uçutturuyorum DHTML,Javascript ve SQL dillerini tek elle kullanıyorum bu arada da Photoshopu açıp labellar,Buttonlar uçurtmalar, su yılanları ve su kurbağaları yapabiliyorum işte ben Web Programcısı mıyım? eğer öyleysem Pythonla,Javayla yada her ne ile hem kendi web serverlarını yazanlar ve üzerinde scriptler çalıştıranlar, boş zamanlarında soap servislerini tasarlayanlar kim? ya ben pythonmu öğrenecem delphi ile de eksiklikleri tamamlarım dersem o zaman ne oluyorum? illaki sıfat bulunacaksa bence
interaktif Bulama yada
combomen superlüx olabilir. Kısacası genelde işte bizim gibi herşeyden bilmek ama hiç birşeyi
tam bilmemek zorunda bırakılan insanların ve birazda
imajcı (bu sıfatta fena değilmiş) yaklaşımıyla çorbaya dönen ve her zaman en iyisini tüketirim mantığını benimsemiş ama aradığı en iyinin ne olduğunu bilmeyen işveren yada personel yöneticisi(eskiden müdür derlerdi şimdi değişmiş) kişilerin "Ben eğitmem olmuşlardan toplarım, kurnaz olmak lazım" cılığı da böyle bir boşluk yaratmış olabilir. Genelde böyle yerlerdede "doğan görünümlü şahinler" çalışır. Şimdi gelelim kentsel göçlerin sebeplerine ve doğurduğu sonuçlara

... dersem bayaaa bi uzar fazla uzatmadan bide anasöz yazayım ... Görülen o ki programcılık açısından internet geleceğin teknoloji temellerini oluşturuyor ve web programcısı, yada sade programcı mı denir işte böyle bir fark kalmayacak ve müjdeyi veriyoruuuuummm "Herkes Programcıııı olacaaaak"..... Sağlıcakla..
P.S: amma içime atmışım be... rahatladım