dosya indir linki tıklandığı zaman sayfa görüntülenemiyor?

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

dosya indir linki tıklandığı zaman sayfa görüntülenemiyor?

Mesaj gönderen sherlockholmes »

selamlar ,

hazırladığım sitede kullanıcıları dosya indirebilmesi için dosyalar upload ettim dosyalara linki

Kod: Tümünü seç

<a href="dosya.adi">indir</a>
şeklinde link verdim , kullanıcılar linke tıkladıklarında sayfa görüntülenemiyor diyor ardından farklı kaydet sayfası açılıyor dosyayı indirebiliyorlar. şu sayfa göürüntülenemiyor demeden nasıl indirebilirler? "dosyayaı kaydetmek için sağ tık farklı kaydeti seçin" açıklamasına gerek kalmasın istiyorum. nasıl yapabilirm?

iyi günler ...
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

dosya uzantın ne?
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

zip ve xls dosyalarına link veriyorum ... yoksa zip harici dosyalarda böyle sorun çıkması normal mi ? tüm dosyalaraı zip leyip öyle koymalı mıyım ?
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

bildiğim kadarıyla zip ve exe haricindeki dosyalarda açılacak programı bulamazsa böyle bir durum olur...
ama tam emin değilim..
eğer imkanın varsa zip leyip koy..
DeveloperToolKit

Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

çok sağol ...

ama garip bir şey dikkatimi çekti ...

aynı özelliklte win xp sp 2 , ie 6 ile bağlanıp xls uzantılı dosya linkine tıklıyorum bir pc de , söylediğim sorun çıkyıor , ama şimdi denedim , sayfa görntülenemiyor demeden dosyayı kaydetti ...

çok ilginç ?
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

excel kurulu pc de sorun çıkıyormu?
DeveloperToolKit

Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

ie düşük versiyon olunca sorun çıkıyo diğer durumlarda sorun yok .ç...