SqlCe ?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

SqlCe ?

Mesaj gönderen m_ekici »

s.a.
Arkadaşlar aranızda SqlCe ile çalışan var mı? Mobil cihaz üzerinde kullanmak istiyorum. Fakar ne kadar güvenli bilmiyorum? Tecrübesi olan arkadaş var mı? Mobil cihazla gün boyu bilgi toplanacak ve akşam bu bilgiler SQL server a aktarılacak. Günün herhangi bir saatinde SqlCe de bulunan bilgilerin kaybolma/bozulma riski var mı?. Böyle birşey olduğunda o zamandan önceki bilgileri tekrar girmek mümkün değil.

Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
mucar
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen mucar »

selam, SQL Ce' yi SQL Server'ın mobil versiyonu olarak düşünebilirsin. SQL Server'da olduğu gibi Query Analyzer'ı Enterprise Manager'a benzer bi arayüzü vardır. Bir projede kullandık bunu, bir sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü mobil cihazlar için özellik olarak geliştirilmiştir. Yalnız, Delphi ile mobil uygulama geliştirilemiyordu en son. C#la filan bir program yazmanız lazım. Bir de, bilgileri aktarmak Merge Replication yöntemini kullanabilirsiniz.
"Evine bakmaktan aciz olan; ilerici, üç kıtaya hükmeden ecdadın mı gerici?"