Slmlar;
Arkadaşlar Excel dosyasını Exe nin içine nasıl gömebilirim. Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum exe nin içinden Excell dosyasını çalıştırmam lazım bunu yapmak istememin sebebide Excel dosyasını exe üzerinden çağırdığımız zaman makro güvenlik sorgulaması aktif olmuyormuş.
Fikir ve Düşüncelerinizi bekliyorum.
İyi Çalışmalar.
EXCEL EXE
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Toplam 94 sayfalık bir Excel dosyam var bunlar çalıştığım firamanın fiyat listesi ben bu listeyi yaparken kullanıcıya kolaylık sağlaması amacıyla VBA (Makro) kullandım her neyse ben bu Fiyat Listesini internette yayınlıyorum fakat Çeken kişiler bilgisayarlarında ki Excel in Makro güvenlik seviyesi yüksek olduğu için makrolar aktif olmuyor bende bir araştırma yaptım Araştırmam sonucunda da yalnızca bir exe üzerinden Excel dosyasını çağırırsam Excel dosyası açıldığı zaman makro güvenlik seviyesini dikkate almıyormuş bende Excel dosyamı bu şekilde müşterilerimin kullanımına sunarsam Makrolar aktif ve çalışır durumda olacak.
Umarım bu sefer açıklayıcı olabilmişimdir.
Ayrıca Mustafa Hocam ilgilendiğin için teşekkür ederim.
Umarım bu sefer açıklayıcı olabilmişimdir.
Ayrıca Mustafa Hocam ilgilendiğin için teşekkür ederim.
Merhaba
Ben rave veya quick report gibi yazılımlardan ziyade exceli kullanmayı tercih edecem.Çünkü kullanıcı kolaylığı sağladığını düşünüyorum.Artık kullanıcının printten ziyade her bilgisayarda kullanabilecek ve saklanması kolay office metalarını istiyeceğini düşünüyorum.Ben kendim için hazırladığım sayfa ve hücrelere yönlendirebileceğiniz bir kod örneğini gönderiyorum.
başlangıca excel:variant ve uses COMObj; yerleştirin.
Ben kendi programında excel örnek dosyasının açılışını form create koydum.
excel.Sheets[Sayfa_Adi].Cells[Sutun,Satır].Value:=Hücreye_Eklenen_Deger; Bu satıra dikkatinizi çekmek istedim.EOF döngüsünden sonra bu formülü alarak çalıştırın inanıyorum macroya hiç ihtiyacınız kalmaz.
Ayrıca TurboPower office seti componentleri yeterince ihtiyacınızı karşılar.
Ayrıca aşagıdaki web adresinde excelin farklı kullanım alanları var İnceleyebilirsin.
http://www.advdelphisys.com/Code_Lib/ad ... #UnitIndex
En içten saygı ve sevgilerimle..
Ben rave veya quick report gibi yazılımlardan ziyade exceli kullanmayı tercih edecem.Çünkü kullanıcı kolaylığı sağladığını düşünüyorum.Artık kullanıcının printten ziyade her bilgisayarda kullanabilecek ve saklanması kolay office metalarını istiyeceğini düşünüyorum.Ben kendim için hazırladığım sayfa ve hücrelere yönlendirebileceğiniz bir kod örneğini gönderiyorum.
Kod: Tümünü seç
var
Form1: TForm1;
excel:variant;
implementation
uses COMObj;
{$R *.dfm}
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
excel:=CreateOleObject('excel.Application');//excel adında excel uygulaması oluştur.
excel.Visible:=False;
excel.Workbooks.Open['C:\Örnek.xls'];
end;
procedure TForm1.SpeedButton1Click(Sender: TObject);//Exele kayıt
var
ila:string;
top:double;
gun,ay,c,b:integer;
begin
b:=StrToInt(FormatDateTime('dd',DateTimePicker1.Date));
case b of//excelde gün atlamaları var
1..10: c:=7;
11..20: c:=8;
21..31: c:=9;
end;
yeni.Query2.ParamByName('asi').AsDate:=DateTimePicker1.Date;
gun:=c+b;
ay:=7+StrToInt(FormatDateTime('mm',DateTimePicker1.Date));
yeni.Query2.First;
while not yeni.Query2.Eof do begin
ila:=yeni.Query2ADI.AsString;
top:=yeni.Query2TOPLAM.Value;
excel.Sheets[ila].Cells[gun,ay].Value:=top;
yeni.Query2.Next;
end;
Ayrıca TurboPower office seti componentleri yeterince ihtiyacınızı karşılar.
Ayrıca aşagıdaki web adresinde excelin farklı kullanım alanları var İnceleyebilirsin.
http://www.advdelphisys.com/Code_Lib/ad ... #UnitIndex
En içten saygı ve sevgilerimle..