Interbase Veri Tipleri

Yazdığınız makaleleri ve üyelerimizin işine yarayacağını düşündüğünüz kodlarınızı gönderebilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Cevapla
sair
Kıdemli Üye
Mesajlar: 288
Kayıt: 16 Haz 2003 03:41
Konum: Kastamonu
İletişim:

Interbase Veri Tipleri

Mesaj gönderen sair » 16 Eki 2003 08:49

İnterbase 6.01 versiyonu veri tipleri:

Kod: Tümünü seç

VERİ TİPİ	SINIRLARI		AÇIKLAMASI      
            
BLOB		Yok			Resim ve uzun veri tutmak için 
CHAR		1 den 32767 kadar	Kısa stringler tutmak için 
DATE		Yok 64 bit		Tarih bilgisi Delphi 5 desteklemez 
DECIMAL()	16,32,64 bit		Virgüllü kısa sayılar tutmak için 
DOUBLE PRECISION 64 bit			Çok büyük ondalık sayılar için 
FLOAT		32 bit			Ondalık sayılar için 
INTEGER		32 bit			Tam Sayılar için 
NUMERIC()	16,32,64 bit		Sınırlı ondalık sayılar için Delphi 5 desteklemez 
SMALLINT	16 bit			-32,767 ile 32,767 sayıları arası için 
TIME		64 bit			Saat tutmak için 
TIMESTAMP	64 bit			Tarih ve saati birlikte tutmak için 
VARCHAR()	Yok			1 den 32,767 karaktere kadar tutabilir.
// Edit by @mrmcop (04.06.05)//

Kod: Tümünü seç

VERİ TİPİ        SINIRLARI           AÇIKLAMASI
---------------- ------------------- ---------------------------------------
BLOB             Yok                 Resim ve uzun veri tutmak için
CHAR             1 den 32767 kadar   Kısa stringler tutmak için
DATE             Yok 64 bit          Tarih bilgisi Delphi 5 desteklemez
DECIMAL()        16,32,64 bit        Virgüllü kısa sayılar tutmak için
DOUBLE PRECISION 64 bit              Çok büyük ondalık sayılar için
FLOAT            32 bit              Ondalık sayılar için
INTEGER          32 bit              Tam Sayılar için
NUMERIC()        16,32,64 bit        Sınırlı ondalık sayılar için (Delphi 5 desteklemez)
SMALLINT         16 bit             -32,767 ile 32,767 sayıları arası için
TIME             64 bit              Saat tutmak için
TIMESTAMP        64 bit              Tarih ve saati birlikte tutmak için
VARCHAR()        Yok                 1 den 32,767 karaktere kadar tutabilir.

sair
Kıdemli Üye
Mesajlar: 288
Kayıt: 16 Haz 2003 03:41
Konum: Kastamonu
İletişim:

Mesaj gönderen sair » 16 Eki 2003 08:51

Yav aralarına boşluklar koymuştum. Her şeyi alt alta yazmıştım. Gönderince birbirine girdi... Benim hiç bir suçum yok valla, ben böyle yazmamıştım. :roll: :D

sair
Kıdemli Üye
Mesajlar: 288
Kayıt: 16 Haz 2003 03:41
Konum: Kastamonu
İletişim:

Mesaj gönderen sair » 16 Eki 2003 08:57

İncelemedim ama bildiğim kadarı ile IB 7.0 dan itibaren birde BOOLEAN alan eklendi. Firebirdde varmı bilmiyorum. Hiç incelemedim.

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7494
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek » 16 Eki 2003 09:32

abi düzeltiyim dedim ama daha kötü oldu, bilahere bakarım ben :?

Kod: Tümünü seç

 tagını kullanırsan aradaki boşlukları gözönüne alıyor. 

Kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2134
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Mesaj gönderen freeman35 » 16 Eki 2003 10:04

FireBird 1.5 ta eklediler Boolean tipini FireBird 1x de Boolean yok.
Onun yerine intiger yada smallinteger kullanıp 0 ve 1 bilgisinden True False olarak işlem yaptırtılabilinir
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

sair
Kıdemli Üye
Mesajlar: 288
Kayıt: 16 Haz 2003 03:41
Konum: Kastamonu
İletişim:

Mesaj gönderen sair » 16 Eki 2003 10:36

:D :D :D :D

Cevapla