Firebird Veritabanı oluşturma ve tasarımla ilgili

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
veliadiguzel
Üye
İletişim:

Firebird Veritabanı oluşturma ve tasarımla ilgili

Mesaj gönderen veliadiguzel »

Selamun Aleyküm,,,

İyi bir VT programı nasıl olur (firebird 1.5 için) program tum VT ve dosyaları kendisi koddan mı oluşturmalı yada elle hazır boş bir VT olarak mı kopyalanmalı. Burada arkadaşlar hangi yöntemleri kullanıyorlar fikir olması açısından bu iki yöntem arasında avantaj ve dezavantajlar nelerdir. Benim aklıma ilk gelen koddan ouşturmada önce VT varlığı kontrol edilip yoksa oluşturulması sonra dosyaların oluşturulması vb. olaylar programın açılışını yavaşlatır fikirlerinizi almak istedim. [1]

Herkese Allah kolaylık versin.

[1] Öğrenme amaçlı olarak linuxta GtkAdres diye mysql kullanan bir program yazmışta onda ben bu şekilde yapmıştım ama düşününce her program açılışında VT kontrol olayı biraz kafama takılmıştı.
http://www.linuxprogramlama.com/index.p ... kadres.htm
incelemek isteyen arkadaşlar.
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

Ben önceden oluşturuyorum ve dağıtıyorum diyim.bu şekilde daha avantajlı geliyor bana..ibnexpertte zaten herşeyi tasarlayarak oluşturduktan sonra sorun yaşanmıyor..bence önceden tasarlanıp dağıtılması daha avantajlı
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.