freeman ustam, açıklamaların için teşekkür edirim gayet güzel ve işin mantığını öğretir şekilde açıklama yaptığın içinde teşekkürler.
evet sorunumu çözdüm yazdığım sp ile artık girilen tarih aralığı içinde olay türlerinden kaç tane olduğu liste halinde dökülüyor. Ustam baştada söylemiştim aramalar sonucu gördüğüm sp lerin uyarlaması diye. inşeallah mantığını da kapmak istiyorum ve kapacağımı umuyorum.
programda önceleri dediğin gibi olay türleri gibi pekçok alanda kısıtlama vardı ve dbcombobox items lerine seçenekler girili idi. sonra söylemiş olduğun gibi baktım kısıtlıyor ve prg. setup haline dönüştürünce yapılacak değişikliklerde veya başka illerdeki başka kullanıcılar sıkıntı çekecek. bende dediğin gibi ayrı bi tablo yaparak olay türlerini oraya yazdım ve kullanıcı için bi form oluşturup dilediğinde veya veriler değiştiğinde gerekli değişikliği yapmasını sağladım. Veri giriş formlarında ise dblookupcombobox ile tablodan çekerek seçimini yapmasını ve ilgili tabloya yazmasını sağladım. böyle pek çok alanım var ayrı tablodan çekilen. burada ISTOLYTURU denilen alana girilecek veriler belli neden dersen şubece istenen aylık istatistik verilerinde bu veriler bulunuyor. yani şubeciler bu işi olayları şimdilik 11 ana başlıkta toplamışlar ve ona göre istatistik tutuyorlar. ileride değişirse kullanıcı için tablo oluşturulmuş o da güncellemesini yapabilir.
çok önce bu işe kalkışmıştım hatta soruda sormuştum ama baya kafamı karıştırmıştı ve bırakmıştım. şimdi yine yapmak istiyorum ve bir yerinden tutmalıyım bu sp leri çünki programım vt üzerine. ne kadar veri girilirse o kadar istatistiki sonuç.
yukarıda pekçok kere bahsettim. hergün olay oluyor ve biz inceliyoruz. d önüşte programa giriyoruz. ve şubece her ay istatistik isteniyor evden kaçtane oldu, işyerinde kaç tane oldu, cinayet kaçtane gibi 11 çeşit(şimdilik). bu standart olarak her ay gönderiliyor. bende her ay tek tek toplama yapacağıma tek tuşla bana sonucu versin ve formda göstersin ayrıca çıktı alabileyim. mesela 4. aydayız 5-6-7....12 aylar boş. 4 aylığı göstersin gerisini 0 göstersin veya hiç göstermesin.
aslında karmaşık bi sp yazılacak heralde. bu kadar iyisini yazamayacağım şimdiki bilgilerimle bir yerinden tutmak hasebiyle şimdilik bu kadarını yaptım
asıl amacım şu şekli elde edebilmek
Kod: Tümünü seç
aylar evden hırsızlık işyerinden hırsızık .....diğer toplam
ocak 10 10 5 20
şubat 5 2 0 7
mart 3 8 2 13
......
aralık 2 2 4 8
toplam 20 22 11 48
sp yazarak bu tabloyu verebilecek bi sonuç almak istiyorum. inşeallah yapabilirim tabiki işin mantığını kavramak kaydı ile.
şimdiden hepinize teşekkür ederim
kolaylıklar dilerim
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.