firebird tablosuna veri aktarma

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
muttalip
Üye
İletişim:

firebird tablosuna veri aktarma

Mesaj gönderen muttalip »

Firebird veritabanını kullanıyorum.Bir text dosyadan veya excel den veri aktarmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Datapomp işimi görürmü.Bunu bildiğiniz iyi bir program varmı.
Muttalip TOPTAŞ

Yıldız Teknik Üniversitesi
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Tel: 0212-3832134
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

benim kullandığım yol;
elimdeki text datayı, firebird tablomun yapısıyla aynı olan bir Access tablosuna çeviriyorum. ufak bir exe ile de Access deki kayıtları Firebird e ekliyorum..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

ilk önce :ara datapump

bu konu konuşuldu ve birçok yardımcı araç tavsiyleri var hatta biride şu an bir kaç alt mesajda.
lazio yazdı:benim kullandığım yol;
elimdeki text datayı, firebird tablomun yapısıyla aynı olan bir Access tablosuna çeviriyorum. ufak bir exe ile de Access deki kayıtları Firebird e ekliyorum..
texti parse ettikten sonra niye accesse atıyorsunuz? ufak program ile direk bassanız firebirde :roll: kaçırdığım bişeymi var :)

ya şöyle hazır orta yerde bi yarışma varken birileri bu fikre sahip çıksa ne güzel olurdu dimi :P :D 8)
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

mege yazdı: texti parse ettikten sonra niye accesse atıyorsunuz? ufak program ile direk bassanız firebirde :roll: kaçırdığım bişeymi var :)
text i zaten access ile parse ediyorum. :wink:
örneğin excel tablomu access ile açıyorum ve direkt *.mdb olarak kaydediyorum. ufak bir program ile de,
FBTable1Alan1.Value := ADOTableAlan1.Value; gibi..

bikeresinde lazım olduydu bu şekilde hallettim..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..