firebird tablosuna veri aktarma
firebird tablosuna veri aktarma
Firebird veritabanını kullanıyorum.Bir text dosyadan veya excel den veri aktarmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Datapomp işimi görürmü.Bunu bildiğiniz iyi bir program varmı.
Muttalip TOPTAŞ
Yıldız Teknik Üniversitesi
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Tel: 0212-3832134
Yıldız Teknik Üniversitesi
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Tel: 0212-3832134
ilk önce
datapump
bu konu konuşuldu ve birçok yardımcı araç tavsiyleri var hatta biride şu an bir kaç alt mesajda.
kaçırdığım bişeymi var 
ya şöyle hazır orta yerde bi yarışma varken birileri bu fikre sahip çıksa ne güzel olurdu dimi

bu konu konuşuldu ve birçok yardımcı araç tavsiyleri var hatta biride şu an bir kaç alt mesajda.
texti parse ettikten sonra niye accesse atıyorsunuz? ufak program ile direk bassanız firebirdelazio yazdı:benim kullandığım yol;
elimdeki text datayı, firebird tablomun yapısıyla aynı olan bir Access tablosuna çeviriyorum. ufak bir exe ile de Access deki kayıtları Firebird e ekliyorum..

ya şöyle hazır orta yerde bi yarışma varken birileri bu fikre sahip çıksa ne güzel olurdu dimi

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
text i zaten access ile parse ediyorum.mege yazdı: texti parse ettikten sonra niye accesse atıyorsunuz? ufak program ile direk bassanız firebirdekaçırdığım bişeymi var
![]()

örneğin excel tablomu access ile açıyorum ve direkt *.mdb olarak kaydediyorum. ufak bir program ile de,
FBTable1Alan1.Value := ADOTableAlan1.Value; gibi..
bikeresinde lazım olduydu bu şekilde hallettim..