Görsel tablo ilişkilendirme bileşeni

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Master43
Üye

Görsel tablo ilişkilendirme bileşeni

Mesaj gönderen Master43 »

s.a.

SQL Builder gibi tabloları birbiriyle görsel olarak ilişkilendirebileceğim (foreign key vb.) bileşen paketi için önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

Seminler8 deydi sanırım fahrettin bey buna değinmişti. Bi incele istersen
Master43
Üye

Delphi içinden dizayn etmek için değil, bu iş için son kullanıcıya bi arayüz yazmayı düşünüyorum tabi böyle bi bileşen bulabilirsem
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

bir ara MySQL için onaydin arkadaşımız bir program vermişti. Sanırım linkler kısmındaydı.

Program Delphi ile yazılmış ve kodları da vardı. Tam senin istediğin gibi birşeydi.

Kolay gelsin.
Master43
Üye

Linki hala bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

MS SQL Server'da enterprice manager ile bu iş kolayca yapılıyor :eyo:

Hep firebird övülecek değil ya, son 3 yılıdır üzerinde program yazdığım ms sql serverı da övelim biraz :alsana:
Master43
Üye

Link için teşekkürler Oğuz hocam;
Aslında uygulama tahminimden baya iyi çıktı ancak bu kodları kendi projeme eklebileceğime pek ihtimal vermiyorum çünkü birinci olarak bu uygulama CLX olarak geliştirilmiş ve VCL'ye dönüştürmek aylarımı alabilir ve ikinci olarak veritabanı olarak FireBird'ü kullanacağım onunda testeğini eklemek gerekecek, Neyse ben araştırmalarıma devam edeceğim galiba.

İlginiz için hepinize teşekkür ederim.