mysql'de tarih alanı boş geçilmişse 2000 yazıyor?

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

mysql'de tarih alanı boş geçilmişse 2000 yazıyor?

Mesaj gönderen sherlockholmes »

selamalr

mysql'de tuttuğum veri tabanında bir alan year olarak tanımlı ancak insert ile veri girerken bu kısım boş geçilirse (not null tanımlaya gerek olmayanm bir alan) veriyi çektiğimde tarih kısmında 2000 yazıyor. bunu nasıl engelleyebilirim?

iyi günler ...
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba,
bahsettiğin üzere bende MySQL üzerinde bir eneme yaptım ama boş geçtiğim zaman herhangi bir sorunla karşılaşmadım boşsa boş olarak geliyor.
acaba Delphi tarafında yapılan bir casting işlemi buna neden oluyor olabilirmi.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sherlockholmes »

veri tabanına kayıtları php ile hazırladığım bir script üzerinden yapıyorum şu an için delphi ile bir bağlantısı yok. html ile hzırlanan basit bir tabloya kullanıcı bilgi giriyor ve gönder tuşuna basıyor , php script gelen verilere alıyor ve veritabanına atıyor. tabloda birkaç alan daha var char tanımlı onlar boş geçilince hiçbir şey yazmıyor ama year tanımlı alanlara insert ile veri eklendiğinde select ile verile görüntülendiğinde tarih kısmı 2000 diye geliyor ?
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

bu mysql nin versiyonu ile ilgili olabilir, çünkü ben denemei Mysql Front ile direk VT ye yaptım olsa bendede olması gerekirdi, bu arada MySQL 4.0 kullanıyorum. ilginç bir durum gerçekten.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
onaydin

Mesaj gönderen onaydin »

php de control edip eğer bir değer girilmemişse
o değişkene null değerini yazıp ondan sonra sql i oluşturursanız sorun çıkmaz.