silbaştan öğrenmek istiyorum

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
kadrikaya

silbaştan öğrenmek istiyorum

Mesaj gönderen kadrikaya »

Sayın arkadaşlar biraz acelem vardı belki gözden kaçırmış olabilirim belki daha önce sorulmuştur ama ben yinede yazayım aceleciliğimi hoş görün delphi ve paradox ile ilgili tüm bildiklerimi unutalım yeni başlayan biri olarak düşünelim ve delphi ile birlikte interbase kullanımına yönelik bilgi istiyorum eğerki elinizde türkçe kaynak word dökümanı ve benzeri yada bulabileceğim bir kitap adı varsa, çünkü dediğim gibi acelem kurcalayarak değil ufakta olsa bir bilgi edinip onun üzerine daha hızlı bir şekilde çalışmayı tercih ederim.
ne gibi şeyler mesela. table oluşturma ve bunun üzerinde ki tüm yönetim insert edit delete next first index arama aklınıza gelebilecek herşey,
yani bir paradox kullanır gibi database desktoptan interbase oluşturup her haliyle aynı şekilde kullanabilirmiyim çoklu kullanıcı olarak yapmak istesem ne yapmalıyım buna benzer şeyler.
Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

zaten elimizdeki tüm Türkçe kaynakları sizinle paylaşıyoruz.

Sitede ve forumda Interbase ile ilgili birçok kaynak var. Sitede veritabanı bölümündeki ibx yazısını okuyun. Delphi tarafını detaylı bir şekilde anlatıyor.

Veritabanı oluşutrmak içinde 3. parti toollar var. ib expert ve ems gibi. Bunların linklerini de site de ve forumda bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.