Formun çalışmasında bir sorun
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Formun çalışmasında bir sorun
Basit düzeyde ekleme/silme/güncelleme gibi butonlar içeren bir formum var.Bu formun kodunu bir başka forma kopya ederek yeni bir form oluşturup gerekli değişiklikleri yaptım.İlk form hatasız çalışıyor ama yeni yaptığım formdaki butonlar işlemiyor.Butonlardan birine showmessage koyup basit bir şey yazdırdım.çalışmaya başladı.Her butona bu işlemi uygulayıp çalıştırmak gerekiyor.Neden bir refresh işlemi gerekiyor? Bu işlemi sonraki kayda git butonu için yaptım örneğin.Sorun veri tabanından mı bilmem paradox kullanıyor ama veritabanıyla ilgisiz butonlar da çalışmıyor.delphi 2005 de denedim bu işlemi.
Create Component Template
Component menusundeki Create Component Template i kullanarak alsaydım yine aynı sorunla karşılaşırmıydım acaba? Yani formdaki tüm bileşenleri tarayıp bunlardan bir component oluşturma yolunu seçince de dfm ve pas dosyalarını ayrıca almak gerekiyor mu yine de?
Teşekkürler..
Teşekkürler..
S.A.
sanırım arkadaş önce butonları sonra procedure leri kopyalamış. bu yüzden butonların onclick olaylarına procedureler bağlanmamış oluyor.
gerçi arkadaş olayı halletmiş ama fazla fırasıtm olmadığı için geç çevap veriyorum. hepinize iyi geceler.
sanırım arkadaş önce butonları sonra procedure leri kopyalamış. bu yüzden butonların onclick olaylarına procedureler bağlanmamış oluyor.
gerçi arkadaş olayı halletmiş ama fazla fırasıtm olmadığı için geç çevap veriyorum. hepinize iyi geceler.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim