selamlar ,
mysql veritabanı yönetiyorum php ile select yaptırınca hiç kayıt dönmemişse , kontrolünü nasıl yaptırabilirim? asp ile nasıl yapıldığını biliyorum ama işte php'deki karşılığını bir türlü bulamadım?
ne önerirsiniz?
saygılar ...
mysql'de sorgu sonucu değer dönmemişse?
- sherlockholmes
- Kıdemli Üye
mysql'de sorgu sonucu değer dönmemişse?
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
- vahapburhan
- Üye
- İletişim:
Echo ile yazdır
Kardeş php'de sorgu yaptıktan sonra sorgu yaptığın değişkeni echoyla bir yazdır.Böylelikle sorgunun içeriğini görebilirsin.
Yarın ölecekmiş gibi ahirete, hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalış..
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
asp de nasıl yaptırıyorsun? Eğer kastettiğin eof ise php de bunun benzerini şöyle yapıyorsun
Burada mysql_fetch_row($sonuc) sonuc isimli sorgudan dönen satır sayısını verir eğer 0 sa bişey gelmemiş demektir
Kod: Tümünü seç
$row=0;
$sql="select * from urunler";
$sonuc=mysql_query($sql);
while ($row = mysql_fetch_row($sonuc))
{
echo $row[0];
....
....
- sherlockholmes
- Kıdemli Üye
evet asp'de eof kullanıyorum
php'de istediğim işlemi şu şekilde yaptırmayı başardım
$
ilginize teşekkür eder , iyi çalışmalar dilerim
php'de istediğim işlemi şu şekilde yaptırmayı başardım

$
Kod: Tümünü seç
sonuc = mysql_query("SELECT * FROM kullanicilar where mzn_ogr_no='$no' and mzn_sifre='$sifre' ",$link_id);
$say=mysql_num_rows($sonuc);
if ($say==0)
{
echo ("Kayıt bulunamadı!<br>Kayıtlı iseniz öğrenci numaranızı ve şifrenizi kontrol ederek tekrar deneyin.<br>Kayıtlı değilseniz kayıt olmak için <a href='kayit_gir.htm'>tıklayın</a>");
}
ilginize teşekkür eder , iyi çalışmalar dilerim
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.