mysql'de sorgu sonucu değer dönmemişse?

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

mysql'de sorgu sonucu değer dönmemişse?

Mesaj gönderen sherlockholmes »

selamlar ,

mysql veritabanı yönetiyorum php ile select yaptırınca hiç kayıt dönmemişse , kontrolünü nasıl yaptırabilirim? asp ile nasıl yapıldığını biliyorum ama işte php'deki karşılığını bir türlü bulamadım?

ne önerirsiniz?

saygılar ...
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Kullanıcı avatarı
vahapburhan
Üye
İletişim:

Echo ile yazdır

Mesaj gönderen vahapburhan »

Kardeş php'de sorgu yaptıktan sonra sorgu yaptığın değişkeni echoyla bir yazdır.Böylelikle sorgunun içeriğini görebilirsin.
Yarın ölecekmiş gibi ahirete, hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalış..
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

asp de nasıl yaptırıyorsun? Eğer kastettiğin eof ise php de bunun benzerini şöyle yapıyorsun

Kod: Tümünü seç

$row=0;
        $sql="select * from urunler";
        $sonuc=mysql_query($sql);

while ($row = mysql_fetch_row($sonuc)) 
          {
            echo $row[0];
          ....
         ....
Burada mysql_fetch_row($sonuc) sonuc isimli sorgudan dönen satır sayısını verir eğer 0 sa bişey gelmemiş demektir
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sherlockholmes »

evet asp'de eof kullanıyorum

php'de istediğim işlemi şu şekilde yaptırmayı başardım :)

$

Kod: Tümünü seç

sonuc = mysql_query("SELECT * FROM kullanicilar where mzn_ogr_no='$no' and mzn_sifre='$sifre' ",$link_id);
$say=mysql_num_rows($sonuc);

if ($say==0)
{
echo ("Kayıt bulunamadı!<br>Kayıtlı iseniz öğrenci numaranızı ve şifrenizi kontrol ederek tekrar deneyin.<br>Kayıtlı değilseniz kayıt olmak için <a href='kayit_gir.htm'>tıklayın</a>");
}

ilginize teşekkür eder , iyi çalışmalar dilerim
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.