Başlık tam açıklayıcı değil. Ama daha uygun bir başlık bulamadım.
Oracle da bir tablo var. SIRA_NO, DOSYA_ISMI, DOSYA_ICERIGI, TARIH kolonları koymayı düşünüyorum. Tablonun yapısı bana bağlı. 5 Ayrı PC bu tabloyu kullanacak. Örneğin 1. PC bağlanacak DOSYA_ISMI boş olan herhangi bir kayıtı alacak(sıradaki boş olması daha iyi elbette) dosya içeriğini kullanacak, yapılan iş sonucu olumlu ise dosyaya bir isim verecek, DOSYA_ISMI ve TARIH kolonunu dolduracak. Yapılan iş sonucu olumsuz ise kayıtla ilgili bir işlem yapılmayacak. Dosya içeriğini kullanma işi yaklaşık 300 ms süreceğinden, bu esnada 2.PCnin bağlanarak boş kayıt olarak aynı kayıtı kullanma riski var. Bunu nasıl engelleyebilirim?
1.PC nin boş kayıtı bulur bulmaz DOSYA_ISMI ni geçici bir isimle doldurup, dosya içeriğini kullanıp, DOSYA_ISMI ni düzeltebilirim elbette. Database bilgim temel SQL'den öteye gitmediğinden bu durumlarda database nasıl davranır bilmiyorum. Ama aynı kayıtın bir kereden fazla kullanılmadığından emin olmalıyım.
Ayrıca DOSYA_ICERIGI kolonunda gerçekten binary dosyanın içeriği var. dosya uzunluğu sabit (329 byte). Bu kolonun tipini ne olarak girmeliyim?