programım içerisinde cari hesap ekstresi oluşturmak istiyorum.
Şu an için ödemelerin peşin alınıp verildiğini düşünüyor,fatura ( giriş veya çıkış ) kesilmiş ise ödemesinin hemen o anda yapıldığını varsayıyorum.
Yani burda işim sadece fatura tablosu ile.Faturaları 2 tablo halinde tutuyorum.1. tablom faturaların üst bilgilerini tutuyor.
Fatura (otofcode,fkod,ikod,chesapkod,tarih,htip)
Htip faturanın alşı veya satış olduğunu belirtiyor.'G' alış 'C' satış
ikinci tablom ise fatura adımlarını tutuyor.Yani hangi üründen ne kadar ne tutarlık işlem yapılmış.Buna bağlı olarak faturaalt tablousnda bir fatura için birden fazla satır olabiliyor.
faturaalt(otofcode,stkkod,adet,bfiyat,tutar,kdvtutar,gtoplam)
her iki tablodada olan otofcode ile tabloları birleştiriyorum.
Stok tutarlarını ve cari hesap bilgilerinide bu bilgiler ile buluyorum.Yani hangi stoktan ne kadar var veya cari hesap durumları nedir gibi sorular için herhangi bir tablom yok.
Durum böyle olunca hangi hareketten sonra kişinin ne kadarlık borcu veya alacağı olduğunu bilmiyorum ve bunu bir sql ile tayin etmem gerekiyor.
Şöyle ki:

yapmak istediğim şu.Örneğin 13.11.2005 tarihinden önceki tarihlerde bakiye türünün b ve tutarının 350 olduğunu bilmek ve 13.11.2004 tarihindeki 150 lik hareketi bununla toplatıp yeni bakiyeyi vermek istiyorum.
Yani eksteyi verirken her fatura hareketinden önceki borç alacak durumunu bularak ekstre içerisinde aktif fatura hareketine nasıl aktarırım.
Bunun için nasıl bir sql yazmam gerekiyor ?
Teşekkür ediyor,iyi çalışmalar diliyorum.