key violation vs..

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
LazyCoder
Üye
İletişim:

key violation vs..

Mesaj gönderen LazyCoder »

açıkcası probleme ne başlık koysam bulamadım ve saçmalamış olabilirim :) problemim kısaca şu;

paradox 7.0 veritabanı kullanıyorum.
belirli bir kaydı edit yapıyorum ve içinde bir değeri değiştiriyorum.Database desktop anında tabloyu güncelliyor ve değişimi buradan görebiliyorum.Database Desktop'u kapatıp tekrar açtığımda halen bu değişiklik görünüyor.

fakat delphi'yi(delphi 7.0) kapatıp tekrar database desktop'u açtığımda,dolayısıyla programımda, eski haline(editlenmemiş) haline geri dönüyor...fakat delphi'nin açık kaldığı sezon boyunca değişiklik kalıyor..

Bunun yanında yeni bir kayıt girmeye çalıştığımda (insert) "key violation" gibi bir hata ile karşılaşıyorum..

ne yapabilirim?sorun bendemi delphide mi?
Kullanıcı avatarı
Query
Üye

Mesaj gönderen Query »

Slm;

Tablonu post ediyormusun. Eğer post etmeden programı kaparsan kaydetmez.

Key Violation hatası ise senin key alanının aynı no veya isimle kaydetmeye çalıştığında verir. Belirlediğin indexdeki kayıt benzersiz olmak zorunda

.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Sitede ipuçları - veritabanı kısmına bak.

Hocam bu tarz konular çok konuşuldu. Lütfen önce arayalım. Hem paradox kullanmanız son derece kötü bir olay, bunu da belirtiyim :(

Kolay gelsin.