firebird de alan tanımını değiştirmede sorun

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
bilbeyi
Üye

firebird de alan tanımını değiştirmede sorun

Mesaj gönderen bilbeyi »

selam arkadaşlar

Firebirde integer tanımladığım bir alanı daha sonra varchar olarak değiştirdiğimde hala onu integer olarak görüyor. Tablo kendini refresh etmiyor. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla ...
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

integer olarak gören delphi mi ib expert vb.mi
Kullanıcı avatarı
Query
Üye

Mesaj gönderen Query »

Gerekli değişikleri yaptıktan sonra commit yapıyormusun.

Gerçi yapsan bile büyük ihtimal hata verecektir. Onun için benzer bi field daha ekle onu varchar olarak ata diğer fieldı sil.

Kolay gelsin
bilbeyi
Üye

Mesaj gönderen bilbeyi »

şimdi alana bakıldığında görünümü varchar ama çalışması integer gibi.
bu olayı hem delphi hemde editörde gerçekleştiriyor. Değişikliği yapıyorum editörü commit ediyorum. hatta restart bile ettim. Ama sorun devam ediyor.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

dataset bileşenini silip yenisini eklemeyi dene
Kullanıcı avatarı
sychorax
Üye

Mesaj gönderen sychorax »

Kullandığın dataseti kapat.Eğer alanları datasete field olarak eklediysen(datasete çift tıkladığında çıkan ekran) onlarıda sil.Projeyi tekrar aç.
Aynısı benimde başıma geldi böyle yapınca düzeldi.
bilbeyi
Üye

Mesaj gönderen bilbeyi »

malesef çözemedim. son olarak tabloyu yeniden oluşturmak zorunda kaldım. Benim sorunum ilerde bu sorun farklı şekilde yansırmı diye. umarım ileride tablolarla ilgili sorun çıkmaz.

Cevaplar için teşşekkürler.
Kullanıcı avatarı
muskut
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen muskut »

Eğer kullandığın dataset için alanları statik olarak tanımladı isen, bu alanlar unitinin TYPE bloğu altına tipleride belli edilerek yazılır. DB üzerinde bir değişiklik yaptığında buradaki alanların tipleri değişmez, bu yüzden böyle bir sıkıntı yaşamış olabilirsin. DB de değişiklik yaptığında (alanların tipleri üzerinde) buraları güncellemeyi unutma!
bilbeyi
Üye

Mesaj gönderen bilbeyi »

hayır ben bu sorunları ibexpert üzerinde de yaşıyorum. Delphi tarafında sadece sql sorguları kullanıyorum her hangi bir alan tanımlamam yok
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

ibexpert uzerinde bir kere degisiklik yaptınızmı degismis demektir
eger alan tanımlamalarında o alanı varchar olarak goruyorsanız kayıt girerek test edebilirsiniz (delphi den degil sadece ibexpert uzerinden)
arkadaslarında dedigi gibi bir sorgu da olsa ibquery fields editor uzerinde 'Add ... Fields' demis iseniz o alan tipi ne ise ona gore TFileld nesnesi olusturulur
ibexpertte alan tipini degistirsenizde farketmez, ibquery nin fields editorunden bu alanı silip yeniden eklemeniz lazım
bazen yine eski alanı ekleyebilir
bu durumda delphiyi kapatıp yeniden acmak vt baglantısını delphi icinden koparıp yeniden acmak faydalı olabilir.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME