delphi 7 ile ağ üzerinden access bağlantısı...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
barol
Üye

delphi 7 ile ağ üzerinden access bağlantısı...

Mesaj gönderen barol »

Arkadaşlar iyi çalışmalar...
Benim sorunum şu.Access veritabanı kullanarak delphi 7 de bir program yazdım.Bu program aynı access veritabanını kulllanan iki makinada çalışacak.Veritabanı XP kurulu makinada olacak.Diğer makinada ise win98 var ve XP deki veritabanına ağ üzerinden ulaşacak.Bunu nasıl yapabilirim.Veritabanını paylaşıma açarak yaptım ama paylaşımda herhangi bi değişiklik olduğunda sorun olacak.Daha etkili ve güzel bi çözüm yöntemi bilen var mı?
Herhagi fikri ve bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum.Bunu delphi 7 de nasıl yapabilirim.
Şimdiden fikir beyan edenlere çok teşekkür ederim...
Ölümden öteye köy yok!
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Access gibi client server olamayan bir veritabanında bundan öte yapılabilecek bir şey yok sanırım....

Eğer Access e çok bağımlı değilseniz firebird kullanın... Server in IP numarası değişmedikce bir problem olmaz ve de dizin paylaştırmanıza da gerek yok tabi ki....

Bu arada sayın barol lütfen forum kuralalrını okuyup uyalım. Aynı mesajı veritabanı forumuna da atmışsınız..... Digerini sildim.... Eger bir şekilde yanlışlıkla olmuş da olabilir bu duurmda da lütfen fazla olan mesajı kendiniz silerseniz çöp mesajlarla forumun dolmasının önüne beraberce geçmiş oluruz....

iyi çalışmalar dilerim.....
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
Kullanıcı avatarı
barol
Üye

Mesaj gönderen barol »

teşekkür ederim Fahrettin bey.İki bölüme yazma yanlışlığı için özür dilerim.Ben bu sorunun hangi bölümün konusu olduğuna karar veremediğim için iki bölümede yazdım.Bu hatadan dolayı özür dilerim.
Herkese iyi çalışmalar.
Ölümden öteye köy yok!
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

benim şu an hala aktif olarak kullanılmakta olan bi programım var d7 ile yazılmış vt si acces 98 de de xp dede sorunsuz çalıyor sadece adoconnection un connectionstring ini registriyden okutuyorum
şu an 1 ana makine 3 terminal

şu an kodlar yanımda değil eve gidince atarım :lol:
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR
Çağrıbey
Üye

Ağ üzerinden xp ye access bağlantisi

Mesaj gönderen Çağrıbey »

sevgili arkadaşım
Xp deki service pack 2 nedeniyle bağlantıda problem yaşıyabilirsin, bu nedenle de proğram datasini win 98 e kurup o makinaya bağlantıyı yaparsan daha iyi olur.
yinede aşağıdaki örneği denede bakalım, çalışacak mı
ayrıca, mdb uzantılı dosyanın da şifre kilidi olduğu varsayımı ile örnek yazdım.
/////
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
if (AnsiCompareText(Edit2.Text,'1111') <> 0) then
Begin
Label1.Caption:='Şifreyi Bilemediniz, Lütfen Yeniden Deneyiniz';
End;
if (AnsiCompareText(Edit2.Text,'1111') = 0) then
begin
AdoQuery1.ConnectionString:='Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=\\111.111.11.11\Delphi\Deneme\DENEME.mdb;Jet OLEDB:Database Password=4444;Persist Security Info=true';
AdoQuery1.LockType :=ltOptimistic;
AdoQuery1.CursorType :=CtDynamic;
AdoQuery1.Active :=True;
End;
End;
Gelecek günden ne dilersen, doğacak günler onu getirir
Kullanıcı avatarı
dtgb
Üye

Mesaj gönderen dtgb »

bende accesle yazdım ado kullandım bir problem yok ama girilen kaydı gorebilemk icin ya table ı close open yapacaksınız yada firis cıkıs
kolay gelsin
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

1.Veri yolunu registerdan okutmak yerine connection nesneni bir udl dosyasına bağlayabilirsin.Böylece yolu oradan doğru bir şekilde seçebilirsin. 2. Yeni kayıtları görmek için adotable.requery(); metodunu çağırman yaterli .