anti debug komponent leri varmış?

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
abluka
Üye

anti debug komponent leri varmış?

Mesaj gönderen abluka »

selamlar
ben bir yerde gormuştum anti debug komponentleri varmış uses e ekliyormusuz exe debug edildiğinde cracklenme ihtimalı epey bir dusuyormus
boyle sihirli birşeymiş

nerden bulabiliriz boyle bir şeyi ben epey aradım bulamadım ben tek debug korumam upx onuda bilen adam rahatlıkla unpack eder

boyle birşey gerçekden çok işime yarar bilen birisi varsa bir el atsın kullanalım bu olayı :oops:
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

turbo powerin onGuard paketindeki TOgProtectExe bileşeni işinizi görür.

bitmeyen makaleden bi parça :( bi gün bitecek elbet :? :)
TOgMakeKeys : Sürüm kodunu oluşturmak veya kontrol etmek için gerekli prosedürler topluluğunu barındırır.
TOgMakeCodes : Sürüm veya benzersiz makine kodu gibi bilgilerden programın çalışması için gerekli kodu üretecek olan bileşendir.
TOgDateCode : Programın belli bir tarihe kadar çalışmasına izin vermeyi kontrol edecek bileşendir.
TOgDaysCode : Programın belli bir gün kadar çalışmasına izin vermeyi kontrol edecek bileşendir.
TOgNetCode : Programın belli bir client kullanıcı sayısı kadar çalışmasına izin vermeyi kontrol edecek bileşendir.
TOgRegistrationCode : Programın kayıt yaptırılmadan çalışıp çalışmamasını kontrol edecek bileşendir.
TOgSerialNumberCode : Programın kayıt yaptırılmadan çalışıp çalışmamasını kontrol edecek bileşendir.
TOgSpecialCode : Programcının kendi istediği gibi sınırlamalar getirmesini sağlayan bileşendir
TOgUsageCode : Programın belli bir sayıda çalışmasını sağlayacak bileşendir.
TOgProtectExe : Programın exe sini kontrol ederek, üzerinde değişiklikler yapıldıysa bunu anlamaya yarayan bileşendir.

Tüm bileşenlerde ana mantık, programa gömülü bir dizi anahtar sayı, programın çalıştığı bilgisayarın özellikleri ile elde edilmiş bir sayı vb.. gibi değerleri şifrelemek, program satıcısının sağladığı şifre ile karşılaştırmak ve eğer geçersiz ise programı sonlandırmaktır.

Bileşenleri örnek uygulamalar üzerinden incelemek anlamayı kolaylaştıracağı için konunun devamını uygulamalı örnekler üzerinden devam edeceğim.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^