Mysql 4.1

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
Bil_Bakalım
Üye
İletişim:

Mysql 4.1

Mesaj gönderen Bil_Bakalım »

Merhaba,
Şu mysql 4.1 i yükledikten sonra uyuyamaz oldum :cry:

olay şu.

mysql 4.1 programın başka makinada yükledikten sonra dataları mysql\data dizinine atıyorum. Exe yi çalıştırınca hata veriyor.(Hatanın içeriide microsoft'a hatayı gönderip gönderememek.)

Program delphinin yüklü olduğu makinada sorunsuz çalışıyor.Aynı exe ve data yani sorunun mysql ile ilgili olduğunu tahmin ediyorum. Böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşım varmı?
onaydin

Mesaj gönderen onaydin »

Datayı fiziksel olarak kopyalamak yerine, database i sql olarak export edip ardından diğer makinada veritabanını oluşturup sql i import etmeyi deneyin bakalım çalışacak mı.
Kullanıcı avatarı
Bil_Bakalım
Üye
İletişim:

söylediğini yaptım.ama birşey değişmedi.
bende
bir makinaya format attım ve mysql 4.1 i yeniden yükledim.Veritabanları script ile oluşturdum.Verdiği hatayı görmek için delphi bile yükledim.
şimdi hatayı bulmaya çalışacağım.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba ,
ben uzun süredir MySQl nin bir kaç versiyonunu kullanıyorum şu sıralar 4.0, yani mysql;
kullanımı , erişimi çok kolay bir VTYS dir, sizin bağlanma sırasında yaşadığınız yada bağlantı elemanlarının konfigürasyonuyla ilgili bir sorununuz olabilir, tablo türleriniz MyISAM sa , fiziksel kopylamayla hiç bir sorun yaşamazsınız tabi CD gibi salt okunur bir media dan atıyorsanız SALT OKUNUR özelliğini kaldırmanız gerekir, eğer InnoDB tablolarını kullanıyorsanız ibdata1 isimli dosyayıda Vt klasörleriyle birlikte kopylamanız yeterlidir.
acaba bağlanırken nasıl bileşenler kullanıyorsunuz ODBC mi ? , direk erişim bileşenlerimi ? bence sorununuz bağlantı aşamasında.
kolay gelsin
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
Bil_Bakalım
Üye
İletişim:

merhaba

vt olarak mysql 3.23 kullanırken program çok iyi çalışıyordu. Fakat iç içe sub queryleri mysql 4.1 versiyonu desteklediği için onu indirdim ve kurdum. Bağlanırken zeos kompanentlerini kullanıyorum. Belki zeos mysql 4.1 i desteklemiyor diye düşündüm ve internetten zeos 6.1.5 verisyonu ile bu versiyona ait 2 patch dosyayı çekip kurdum.

Sitesinde mysql 4.1 i desteklediğini yazıyor ama connect companentinde mysql 3.20,3.23, ve 4.0 protokolleri var 4.1 yok.

protokol olarak 4.0 seçiyorum. kullanıcı adı ve şifreyi giryorum.connected true yapmak istediğimde de
SQL error: Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MYSQL client
mesajını veriyor.Şifre vermeden yaparsam true oluyor.

sanırım dananın kuyruğu şu noktalarda kopuyor :

1- 6.1.5 zeos kompanenti mysql 4.1 ile iyi geçinemiyor.
2- Mysql 4.1 de kullanıcıların tanımlamasını yanlış yapıyorum(mysqlcc kullnıyorum)

Bu sorunu çözmek için 3 makinayı gasp ettim.Ama çözüm bulamadım. :duvar:
onaydin

Mesaj gönderen onaydin »

Merhaba, benim mysql ile delphi için geliştirdiğim herhangi bir uygulama yok dolayısıyla nasıl bağlanılıyor hangi kod neresine konuluyor bilmiyorum ama
şöyle bir değiştirmeyle sorununuzu çözebiliyormuşsunuz

Kod: Tümünü seç

SET PASSWORD FOR 
root@localhost = OLD_PASSWORD(newpwd);
ve birde şöyle bir açıklama var

Kod: Tümünü seç

zconnection.protocol = mysql-4.1
Linki:zeos forum
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

:)

Firebird'e geç :)

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
Bil_Bakalım
Üye
İletişim:

Kuri_TLJ yazdı:
Firebird'e geç :)
Tamam senin değin gibi yapacak olsam karşıma iki seçenek çıkıyor.

Şimdi, ya mysql 4.1 için zeos 6.5 i yükleyeceğim ki o da programında bir çok değişiklik yapacak yada firebird e geçip başınızın etini yiyecem :lol:

program genelinde yaklaşık olarak 100 tablo kullanılıyor.hepsinde de after post gibi olaylarda bir çok işlem yapılmış durumda.

Belki biraz saçma soru ama
Firebird'e geçmek ne kadar zor olur.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Bil_Bakalım yazdı:
Tamam senin değin gibi yapacak olsam karşıma iki seçenek çıkıyor.
Firebird'e geçmek ne kadar zor olur.
Selamlar,

Sana öyle bir link vereceğim ki, orda aradığın hemen hemen her şeyin cevabını bulacaksın.

viewtopic.php?t=5800

Kolay Gelsin

Not : Forum'un Veritabanı ve SQL başlığında sabit olarak ilk konulardan biri olarak görülüyor.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
ovural
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ovural »

sorununu cozdunmu bilmiyorum ama ben mysql kullanıyorum surekli ..

olabilecek alternatifler ..

1. zeos componentlerinde sectigin versiyon bilgisi ile aynı ada sahip dll dosya exe nin yanında olmalı (libmysql.dll,libmysql40.dll vs)

2. kullanıcı adı ve sifreleri kontrol et ..

3. bazı kodlar 4.1 desteklemiyor olabilir .. 5 e has kodları kullanmış olabilirsin diyecem ama sanırım kendi makinanda calısıyor ..