Arakadaşlar Sql Server Veritabanı Hk.
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Arakadaşlar Sql Server Veritabanı Hk.
Arkadaşlar Bu ilk Mesajım Bana Çok Acil "Delphiden Sql Server Veritabanı Nasıl Oluştururum" Bana acil yardım.
Şimdiden Teşekkürler,
Şimdiden Teşekkürler,
En son ender_arslanturk tarafından 09 Ağu 2005 11:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Yanlışım Olduysa Özür Dilerim. Benim Sıkıntım Şu
Delphi 7 Kullanmaktayım, Uzun süredir Bir Proje Üzerine Çalıştım. Projemde Paradox Veri Tabanları Kullandım. Ama Şimdi Bu Veri Tabanları Bana Sıkıntı Oldu. O Sebeple Acilen Sql Servere Geçmem Gerekmekte. Ve Sql Servere Mikrosoftun Yazılım Geliştiriciler için ücretsiz olan orjinal Programı indirdim ve Kurdum. Sql Server Bde den çok farklıymış. Projemde veri tabanı bağlantısı olarak sürekli query kullandım. Mesela Query e select* from "'+label1.caption+'\ornek.db" gibi yollar verip veritabanlarına bağlanıyordum. Sebebi Projede Müşterim yeni bir firma açtığında bir klasöre topladığım boş veri tabanlarını firma numarasına göre hangi klasör ise oraya hepsini kopyalıyordum. Ama Sql Serverde işin rengi çok farklı aynı önceki sistem gibi yol vererek kullanmak istemekteyim. Bu Konuda Çok Ciddi Bir Yardıma İhtiyacım Var.
İlgilenen Herkeze Teşekkür Ederim.
Messenger: ender_arslanturk@hotmail.com
Delphi 7 Kullanmaktayım, Uzun süredir Bir Proje Üzerine Çalıştım. Projemde Paradox Veri Tabanları Kullandım. Ama Şimdi Bu Veri Tabanları Bana Sıkıntı Oldu. O Sebeple Acilen Sql Servere Geçmem Gerekmekte. Ve Sql Servere Mikrosoftun Yazılım Geliştiriciler için ücretsiz olan orjinal Programı indirdim ve Kurdum. Sql Server Bde den çok farklıymış. Projemde veri tabanı bağlantısı olarak sürekli query kullandım. Mesela Query e select* from "'+label1.caption+'\ornek.db" gibi yollar verip veritabanlarına bağlanıyordum. Sebebi Projede Müşterim yeni bir firma açtığında bir klasöre topladığım boş veri tabanlarını firma numarasına göre hangi klasör ise oraya hepsini kopyalıyordum. Ama Sql Serverde işin rengi çok farklı aynı önceki sistem gibi yol vererek kullanmak istemekteyim. Bu Konuda Çok Ciddi Bir Yardıma İhtiyacım Var.
İlgilenen Herkeze Teşekkür Ederim.
Messenger: ender_arslanturk@hotmail.com
En son ender_arslanturk tarafından 09 Ağu 2005 11:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Sayın Abi Ben Yine Özür Dilerim Ama Şu An Sql Server ile ilgili bilgi arıyorsam eğer buda hiç sql bilmiyorum anlamına gelmez.
Ben Sadece İnternette O Kadar Çok Forum Dolaştım ki Aradığımı ne makalelerde nede forum larda bulabildim. Mesela (BDE ye Göre)
xxx diye aliansımızın olduğunu farzedelim ve
c:\Prg\Default\*.db
dosyalarınızın olduğunu düşünelim.
Programda müşteri Firma Dönemi Açtığında (Örnek 15 Nolu Firma ve 2005 Yılı Dönemi) Default Klasörünün İçerisindeki Bilgiyi
c:\Prg\Firmalar\15\2005\*.db olarak kopyalıyordum. ve
query1.sql.add('select* from "'c:\Prg\Firmalar\15\2005\kasa.db'"'); diye yol verebiliyordum. Ama Sql Server Database Oluşturtuğumda Bu nu
c:\Programfiles\Ms Sql Server\Data\ dizini içinde xxx adıyla başlayan iki dosya oluşturuyor. Madem Sql Server Böyle Yapıyor. O zaman benimde Firma Dönemi Açıldığında Her dönem için bir database oluşturmam gerek. ve bunu delphi içerisinden kod ile yapmalıyım. Yani xxx adını verdiğim alians gibi değil.
İnanıyorumki bu problemi yazılım geliştirici arkadaşlar çözebilir.
Saygılarımla,
messenger : ender_arslanturk@hotmail.com
Ben Sadece İnternette O Kadar Çok Forum Dolaştım ki Aradığımı ne makalelerde nede forum larda bulabildim. Mesela (BDE ye Göre)
xxx diye aliansımızın olduğunu farzedelim ve
c:\Prg\Default\*.db
dosyalarınızın olduğunu düşünelim.
Programda müşteri Firma Dönemi Açtığında (Örnek 15 Nolu Firma ve 2005 Yılı Dönemi) Default Klasörünün İçerisindeki Bilgiyi
c:\Prg\Firmalar\15\2005\*.db olarak kopyalıyordum. ve
query1.sql.add('select* from "'c:\Prg\Firmalar\15\2005\kasa.db'"'); diye yol verebiliyordum. Ama Sql Server Database Oluşturtuğumda Bu nu
c:\Programfiles\Ms Sql Server\Data\ dizini içinde xxx adıyla başlayan iki dosya oluşturuyor. Madem Sql Server Böyle Yapıyor. O zaman benimde Firma Dönemi Açıldığında Her dönem için bir database oluşturmam gerek. ve bunu delphi içerisinden kod ile yapmalıyım. Yani xxx adını verdiğim alians gibi değil.
İnanıyorumki bu problemi yazılım geliştirici arkadaşlar çözebilir.
Saygılarımla,
messenger : ender_arslanturk@hotmail.com
En son ender_arslanturk tarafından 09 Ağu 2005 11:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Makaleler forumuna böyle bir örnek göndermiştim. Eğer takıldığınız yer olursa bu topiğinizin devamına sorabilirsiniz.
viewtopic.php?t=877&highlight=alias
viewtopic.php?t=877&highlight=alias
kimsenin bilgisine yetersiz demedim yanlış anlaşılmasın. projenizin büyüklüğü ve network ortamında çalışma isteğine göre "Stored Procedure", "Trigger" ve "View" yazmanız gerekebilir. Transaction'larla boğuşmanız yine olası bir durum..kastım bunlar, yoksa sizin sql bilginiz hakkında hiçbir fikrim yok..ender_arslanturk yazdı:Sayın Abi Ben Yine Özür Dilerim Ama Şu An Sql Server ile ilgili bilgi arıyorsam eğer buda hiç sql bilmiyorum anlamına gelmez.
Ben Sadece İnternette O Kadar Çok Forum Dolaştım ki Aradığımı ne makalelerde nede forum larda bulabildim.
bu forumda cevaplanmayan soru çok nadirdir. birçok forum gezdim demişsiniz, ben de forumda aramanızı salık verdim ki bu konuların işlendiğinden eminim.forumun temel amacı balık vermek değil tutmasını öğretmek.bu bağlamda söylediğimi, rahatsızlık sebebi olarak algılamamanızı rice ediyorum.
ender_arslanturk yazdı: İnanıyorumki bu problemi yazılım geliştirici arkadaşlar çözebilir.

saygılar.
her şeyden önce problem yazılım geliştirici arkdaşların problemi değil senin problemin olduğuna göre sen çözmelisin.
dediğin konu oldukça kapsamlı. bu konuda şunu öneririm. bu procedure yazarsın. bu procedure her yeni firma/dönem için sqlserver da yeni bir database create eder. mesela firma ismi mikrocu olsun mikrocu_2005 diye bir database create edersin ve tüm tabloları baştan oluşturursun bunun için bir script yazmana yeterli oalcaktır.
en son olarak sabit tanımlar dosyasındaki kayıtları yeni firmaya aktarırsın.
kolay gelsin.
dediğin konu oldukça kapsamlı. bu konuda şunu öneririm. bu procedure yazarsın. bu procedure her yeni firma/dönem için sqlserver da yeni bir database create eder. mesela firma ismi mikrocu olsun mikrocu_2005 diye bir database create edersin ve tüm tabloları baştan oluşturursun bunun için bir script yazmana yeterli oalcaktır.
en son olarak sabit tanımlar dosyasındaki kayıtları yeni firmaya aktarırsın.
kolay gelsin.
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye