filiz yazdı:aracbul procedurum calısmıyor acaba syntax tamı hata var..
Hata ne? yani Procedure'i Compile ederken mi hata alıyorsun yoksa normal compile ediyor da çalıştırmak istediğinde istenileni mi vermiyor? Aklıma gelen birşey daha; ee güzel procedure e parametre sokmuşsun ama return gibi birşey yok bunun çalışmasını nasıl tesbit ederiz ki benim aklıma yatmadı....
evet haklısın geri donus degeri yok..Aslında istedigim su idi;bu Spye bir IBQuery gibi bir bileşenle erişmek ve parametre gonderip sonucu bir dbgrid e baglamak.sanırım saçma oldu
filiz yazdı:evet haklısın geri donus degeri yok..Aslında istedigim su idi;bu Spye bir IBQuery gibi bir bileşenle erişmek ve parametre gonderip sonucu bir dbgrid e baglamak.sanırım saçma oldu
evet bencede saçma yani bu kadar minicik bir SQL cümlenin delphi içinden rahatça yapabileceği işlemi SP ye yüklemek eh yani Recep abimin dediği örnek gibi istediğin fieldları yada Count/Sum/Min/Max etc.. değerlerini return değişkenine INTO ile atama yaplamısın Şu da unutulmamalıdır ki bir SQL cümlesi ile çözülemeyecek karmaşık yapılar SP ile halledilmelidir.
Sevgiler...
Taner DOĞAN
En son snofru tarafından 12 Şub 2005 07:44 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
@sinefru yerine göre basit bir sql cümlesini bile SP'ye atman gerekebilir.
Hatta atsan ve EXE'de tutmasan (her projede olmaz tabii ) daha güzel olur. Herhangi bir şekilde sorguyu değiştirmen gerekirse, kullanıcının client kodunu düzeltip derleyip kullanıcıya-lara vermen gerekir. VT'nda tanımladığında sadece SP'yi düzeltirsin ve kullanıcıda yeni sorguya göre çalışabilir.
sinefru yazdı:evet bencede saçma Smile yani bu kadar minicik bir SQL cümlenin delphi içinden rahatça yapabileceği işlemi SP ye yüklemek eh yani Rolling Eyes....
kim kimle dalga geçiyor acaba. sırf cevap vericem diye sizin kimseyi küçük görmeye, yöntemiyle dalga geçmeye hakkınız yok. ki yanlışta cevap vermiştiniz.
tam ben yazarken coderlordun güzel cevabını gördüm ve ona %1000 katılıyorum. bunuda bellli etmek istedim.
Sn. MEGE ;
Herkez öğrenir, öğretir öyle alaycı küçümser gibi gülmesine gerek yok... Yaptığın bir Mod. a yakışmaz... Bu formun amacı hem öğrenmek hem öğretmek öyle değil mi?
Ancak şuda unutulmamalıdır ki Coder demiş ki (her projede olmaz tabii ) sorarım sizlere kimler Coder in dediği tipte yapıyor tüm programlarını! Allahaşkına yemeyin beni, burada yapılacak projenin özelliklerine göre bazı sorgular SP içine gömülebilir yada view... Bana sorun yanlış yada doğru diye ahkam kesmeyin lütfen... Doğrusunu yazın Coder gibi elinizi öpeyim ama dalga gerçer gibi aha işte Coder sana laf sokmuş yıhaha alkışlayayım derçesine haraketler yapmayın... Hala içinizde bir sıkıntı varsa messenger a gelin taryışalım sinefru@hotmail.com
sinefru yazdı:Ancak şuda unutulmamalıdır ki Coder demiş ki (her projede olmaz tabii ) sorarım sizlere kimler Coder in dediği tipte yapıyor tüm programlarını! Allahaşkına yemeyin beni, burada yapılacak projenin özelliklerine göre bazı sorgular SP içine gömülebilir yada view... Bana sorun yanlış yada doğru diye ahkam kesmeyin lütfen... Doğrusunu yazın Coder gibi elinizi öpeyim ama dalga gerçer gibi aha işte Coder sana laf sokmuş yıhaha alkışlayayım derçesine haraketler yapmayın... Hala içinizde bir sıkıntı varsa messenger a gelin taryışalım sinefru@hotmail.com
Bu Forum da kimsenin kimseyle Dalga geçme ve küçük görme lüksüne sahip değildir.
Bence gereksiz bir tartışma içine sürükleniyorsunuz. Burada yapılan alkış yerinde Coderland ın açıklaması çok güzel olmuş @Mege de yerinde bir alkış kullanmış
Bende bu tip konularda örnek vermek istiyorum bir projede kodu ne kadar sistematik hale getirebilirsek verim, Kolaylık sağlamamız çok daha kolay olur .
Mesala bu konuyla dolaylı olarak alakasıda olmamasına rağmen ben projelerimde kullandığım formların Captionlarına belirli bir kritere göre ekleme yapmak isterim bu çok basit bir olaydır ama 100 e yakın bir form la bunları yapmak bazen ölüm olur. Bu tip işlemlerde bile bir procedure ayarlarım ve tekbir Procedure ile kriterlere göre Form Captionlarını işlem aşamalarında değiştirebilirim. Sistematik çalışmak her zaman doğruyu bulmamıza yardımcı olur.