Daha önce hiç excel bağlantısı denememiştim, Basit bir uygulama yaptım fakat neyazıkki bağlanamadım.
Adoconnection dan yapamayınca direkt adoqueryden bağlantı kurmak istedim, nasıl?Adım adım anlatayım, Adoquerynin connection stringinden sağlayıcıyı "Microsoft.Jet.OLEDB.4.0" seçip bağlantıdan veritabanımın adresini girdim. Tümü sekmesindeki Extended Seçeneğine Excel 8.0 ekledim (9.0 çalışmıyor) Daha sonra bağlantıdan sınamamda başarılı oldu.
Buraya kadar sorun yok. dbMemo,dbedit vs bağlantılarımı sağladım ve tasarım görüntüsü üzerinde Excel file'ıma ait verileri gördüm. F9'a basarak çalıştırdığımda ise, program çalışmayıp bana
Project1.exe raised exception class EOLEException with message "Microsoft.Jet veritabanı alt yapısı" dosyasını açamadıProcess Stop vs vs
hatasını verdi.
Dosyayı açamamasını anlayamıyorum çünkü tasarım aşamasında veriyi dbcomponentlerine aktarıyor. Uygulamam sadece Delphi ile Exceli kullanabilmeyi geliştirme uygulaması olduğundan yaratılmış ve bellekte FREE ile temizlenecek herhangi bir şeyde yok.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
ADOQuery ile Excele bağlanamama
Ufak bir aramayla ;
http://sadettinpolat.blogspot.com/2004/ ... l#comments
viewtopic.php?t=1530&start=0
Kolay Gelsin;
http://sadettinpolat.blogspot.com/2004/ ... l#comments
viewtopic.php?t=1530&start=0
Kolay Gelsin;

hazırladığım belli bir uygulama yok, pratik geliştirmek için deniyorum. Verdiğiniz linkleride sizden önce inceledim.
Anlamak istediğim bir konu var oda neden herşey doğru iken, tasarım aşamasında excel görüntüsünü alabilirken, programda çalışmıyor?
hiç kod yazmadan bileşenlerle denememe rağmen tasarım ekranda veri var fakat uygulama çalışmıyor
Anlamak istediğim bir konu var oda neden herşey doğru iken, tasarım aşamasında excel görüntüsünü alabilirken, programda çalışmıyor?
hiç kod yazmadan bileşenlerle denememe rağmen tasarım ekranda veri var fakat uygulama çalışmıyor
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama şöyle bir şey kalmış aklımda.
ben bu olayın sürücüden kaynaklandığını düşünüyorum.tasarım anında verileri görebiliyorken (excel için) programınızı çalıştırdığınızda bir istisnayla karşılaşırsınız. Bunun için tasarım anında tablonun active özelliğini false olarak ayarlamalısınız. Çalışma zamanında bu değeri tekrar true yapın.