Firebird farklı ağlar

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
veliadiguzel
Üye
İletişim:

Firebird farklı ağlar

Mesaj gönderen veliadiguzel »

Selamun Aleyküm

Debian üzerinde çalışan firebird' e normal yerel ağ diyelim 176.16.0.0 dan bağlanmada sorun yaşamıyoruz ama diğer fabrikadan 172.16.7.0 dan bağlanamıyoruz mysql deki gibi host olayı gibi bişi var ama tam bulamadım hiç başına gelen varmı acaba.

AEO
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

farklı agdaki bir makinaya ping atabiliyormusunuz?
client makinalarda subnet maskı 255.255.0.0 gibi genişleterek kullanmayı deneyin
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

hostsallow da bu ip'nin içeri girmesine izin verilmiş mi? firewall ayarlarını kontrol ettiniz mi? engelliyor olabilir.
Kullanıcı avatarı
veliadiguzel
Üye
İletişim:

Selamun Aleyküm

gkimirti

evet atıyorum kurulu bir WAN üzerinden bağlanıyoruz.

codelord

hostsallow nerede firebird.conf da bulamadım ama bir yerde default olarak tüm network bağlantıları açık diye bir ibare vvar ama bende anlamadım olmazsa oraya gidip bi kendim bakacağım

AEO
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Mesaj gönderen delphist »

Hocam ilk önce linux ile alakalı makaleler okursan daha iyi olur kanısındayım. Host allow /etc nin içinde arayabilirsin

Kolay Gelsin
Kullanıcı avatarı
veliadiguzel
Üye
İletişim:

Selamun Aleyküm

Herkesten Allah razı olsun yardımlarınız için diğer fabrikadaki arkadaşın ufak bir yanlış anlaması yüzünden olmuyormuş sonuçta makineye ping attığınız ve 3050 nolu portun engellenmediği bir ortamda sorunsuz bağlana biliyorsunuz.

AEO