Veritabanı içerisinde filegroups oluşturma

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Veritabanı içerisinde filegroups oluşturma

Mesaj gönderen delphist »

Selamlar...

Çok merak ettiğim bir konu var. Filegroups diye bi olay var. Acaba bu olayı hangi database ler destekliyor. Mesela Firebird destekliyor mu. veya daha başka ücretli olan mssql server haricinde hangi database ler destekliyor. Filegroups olayının performans yükseltmek için kullanılan bir yöntem olarak biliyorum...Bu da raid sistemlerde genelde kullanıldığını..Acaba yanlış mı biliyorum. Ve filegroups şeklinde çalışan arkadaşlar var mı. Bu konuya açıklık getirirseniz sevinirim....Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Terrabyte verilerler uğraşacak mısınız?

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Kimbilir belki uğraşırız...Bilgilenmek ve kafama takıldığı için sormak istediğin bir soruydu bu. Ki uğraşan arkadaşlarda var ise veya yok olsa bile forumda bulunması gereken bir cevap da olabilir sonuçta...Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Ben kullanmadım ve ihtiyaç da duymadım. MS-SQL server'da file groups'u Enterprise managerdan ayarlayabiliyorsunuz. Aynı şekilde DatabaseWorkbench'de de managementta IB ve FB için file groupları kullanabiliyorsunuz.

Benim kastım, bu tür özelliklere çok yüksek yoğunlukta veriler ile uğraşılan işlemlerde ihtiyaç duyulduğu idi. Ayrıca teorik bazda sorulduğu için çok da önemli bir konu olduğunu düşünmüyorum. Yani bizlerin kullandığı DB'lerde çok fazla veri yoğunluğu yaşanmıyor (Genelde).

Yani velhasıl, ordan elde edilecek performans ancak yüksek boyutlu DB'lerde işe yarar.

Kolay Gelsin.

Not : Sorunuzu küçümsemek ve gereksiz olduğunu düşünmüyorum, yanlış anlaşılmasın. Elbette her şey tartışılacak. Umarım anlatailmişimdir :)
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Ben de diyorum ki Allah razı Olsun....Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için...@Kuri... :)
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

File groups ne demek bilmiyorum ancak ben veritabanını parçalara bölerek kullanmayı anladım. Buna göre.

Firebird ve Interbase'in buna desteği var. Dediğiniz gibi çoğunlukla RAID sistemlerde kullanılıyor. Ben de hiç ihtiyaç duymadım bu özelliğe.

Interbase 6 pdf'lerinde (ama hangisinde hatırlamıyorum) konu ile ilgili açıklama mevcut ve performans kazançları meselesi de anlatılıyordu.

Bu da demek oluyor ki dikkatli okumamışım. :D Bir ara okusam iyi olur.